Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vitaflóra tápoldat virágzásindító 0,5l

1.690 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N730-1
Vonalkód: 5997372515025
Elérhetőség: Személyesen átvehető

A virágzásindító-serkentő tápoldat segítségével elindítható és fenntartható a folyamatos virágzás. A Vitaflóra Virágzásindító tápoldat nem tartalmaz hormont és egyéb biológiai serkentőket, hatását a tápanyagok különleges összetételének köszönhetően fejti ki.

Leírás

A virágzásindító-serkentő tápoldat segítségével elindítható és fenntartható a folyamatos virágzás.


A dúsan virágzó mediterrán és dézsás növények tápanyaghiány esetén nem virágoznak folyamatosan, vagy csak kevés, apró virágot fejlesztenek. A Vitaflóra Virágzásindító tápoldat használatával a növények sok, nagyméretű, színpompás virággal díszítenek. A virágzás idején heti gyakorisággal kijuttatott tápoldattal egyszerűen és gazdaságosan fenntartható a folyamatos virágözön.


Az egészséges, megfelelő fényviszonyok mellett tartott szobai növények (mint pl. fokföldi ibolya, vitorlásvirág, amarillisz) a Vitaflóra Virágzásindító tápoldat használatával tartós, dús virágzásra serkenthetők. Ha a virágzás megkezdődött, célszerű a Vitaflóra Virágos növények tápoldattal folytatni a tápoldatozást.


A Vitaflóra Virágzásindító tápoldat nem tartalmaz hormont és egyéb biológiai serkentőket, hatását a tápanyagok különleges összetételének köszönhetően fejti ki.


Felhasználás:


Minden intenzíven virágzó növényhez, dézsás, mediterrán növényekhez, szobai virágzó dísznövények és egynyári növények virágzásindításához, a mikulásvirág fellevelének színesítéséhez. Hibiszkusz, rózsa, szegfű, krizantém, angyaltrombita (datura), papírvirág (bougainvillea), golgotavirág, cserjés margitvirág, selyemmályva, jázmin, szobahárs, stb. (Leanderekhez a Vitaflóra Leander tápoldat javasolt)


Adagolás:


Márciusban hetente egyszer, majd nyár végéig hetente kétszer tápoldatozzunk.


A fél- és egyliteres flakon kupak adagolóhengerét használva: fél adagolóhengernyi tápoldatot keverünk 3 liter öntözővízhez.


Decis flakon: 1 kupak tápoldat 1 liter vízhez.


Levéltrágyaként: 5-8 ml tápoldat 1 liter vízhez.


A kijuttatott tápoldat-mennyiség növelhető, ha ezt a növény mérete, virágmennyisége indokolja, de csak heti több részletben elosztva.


Ágyásba kiültetett növényekhez: 0,5-0,8 dl tápoldatot keverünk 10 liter öntözővízhez.


Felhasználási tanácsok:


Átültetés után 2 hétig ne tápoldatozzuk a növényeket!


Beteg növényt soha ne tápoldatozzunk, kivéve, ha tápanyaghiány a betegség oka!


A rosszul telelt növények tápoldatozását fokozatosan szabad megkezdeni! Ha a levélzet satnya, kevés, célszerű először Vitaflóra Általános tápoldattal a lombozat regenerálását elősegíteni!


A virágzás serkentése csak megfelelő (meleg, napos) helyen álló növény esetében javasolt.


A vesszők jobb beérése érdekében a tápoldatot csak szeptemberig használjuk! Világos, meleg helyen teleltetett dézsás mediterrán növényekhez télen a Vitaflóra Virágos növény tápoldat javasolt.


A Vitaflóra Virágzásindító tápoldat segítségével a virágoztatás tervezhető. Gyakori probléma, hogy pl. a krizantém, árvácska virágfejlődése elhúzódik, a kívánt időpontra nem várható megfelelő minőségű virágzat. A tápoldat használatával a virágzás időzíthető.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók