Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vitaflóra tápoldat általános 0,5l

térfogat (ml)
1.690 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N724-1
Vonalkód: 5997372513021
Elérhetőség: Személyesen átvehető
Minden szobai dísznövényhez használható tápoldat. A virágukkal vagy levélzetükkel díszítő növények igényei eltérnek egymástól, de ha valakinek nem áll módjában a virágos és levéldísznövényeket külön tápoldatozni, vagy kevés, de különféle növényt ápol, akkor jó eredménnyel használhatja szobanövényeihez a Vitaflóra Általános tápoldatot, amiben az összes fontos tápelem megtalálható.

Leírás

Felhasználás:


Minden dísznövényhez, kivéve orchideák, broméliák, kaktuszok és pozsgás növények.


Teleltetett dézsás mediterrán növények (pl. leander, hibiszkusz) lombozatának tavaszi megújulását serkenti a nitrogénben gazdag Vitaflóra Általános tápoldat.


Adagolás:


Márciustól októberig hetente egyszer, novembertől februárig a világos helyen tartott növényeket kéthetente, egyébként 3-4 hetente tápoldatozzuk.


A fél- és egyliteres flakon kupak adagolóhengerét használva: fél adagolóhengernyi tápoldatot keverünk 3 liter öntözővízhez.


Decis flakon: 1 kupak tápoldat 1 liter vízhez.


Levéltrágyaként: 5-8 ml tápoldat 1 liter vízhez.


Tavasszal a mediterrán növények lombozatának regenerálásához 2-3 héten keresztül hetente egyszer 50 ml tápoldatot 10 liter öntözővízbe keverve öntözzük a teleltetőből kivitt, meleg, napos helyen álló növényeket.


Felhasználási tanácsok:


A szobafenyők, páfrányok, pálmák egyes fajtái sóérzékenyek, ezeknek csak fele mennyiségű tápoldat javasolt!


Átültetés után 2 hétig ne tápoldatozzuk a növényeket!


Beteg növényt soha ne tápoldatozzunk, kivéve, ha tápanyaghiány a betegség oka!


Azoknál a növényeknél, amelyek korábban nem kaptak tápoldatot, első két alkalommal csak fele mennyiségű tápanyagot tegyünk az öntözővízbe!


Ha a dézsás, mediterrán növények rosszul teleltek, érdemes tavasszal az általános összetételű tápoldatot használni, amíg a növény regenerálódik. A Vitaflóra Általános tápoldat segítségével a növény pótolja télen elvesztett levélzetét. Miután a növények kigyógyultak a téli bágyadtságukból, elkezdhetjük a növénycsoportnak megfelelő tápoldatozást, virágserkentést a Vitaflóra Virágzásindító és Vitaflóra Leander tápoldattal. A rosszul telelt növények tápoldatozását fokozatosan szabad megkezdeni!


 

Jellemzők

kiszerelés (db) 1

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók