Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vitaflóra tápoldat csüngő növény 0,5l

térfogat (ml)
500 ml
1.690 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N731-1
Vonalkód: 5997372593023
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Tartalmazza a növény erőteljes, egészséges fejlődéséhez és intenzív, hosszantartó virágzásához szükséges valamennyi tápanyagot és mikroelemet. A kiemelten magas vas (Fe) segít a sárgulás megakadályozásában, a lombozat a nyár végén is üde zöld lesz. Az oldat savas kémhatású, így elősegíti a gyengén savanyú talaj-pH fenntartását és a vas felvételét a teljes tenyészidő alatt.

Leírás

Felhasználás:


Minden vasigényes, virágzó ámpolnanövényhez


Futópetúnia (surfinia), lobélia, farkasfog (balkon aranya), csüngő verbéna (temari), bakopa, fukszia, papucsvirág, hortenzia.


Az oldat kúraszerű vaspótlásra is használható!


Adagolás:


Tenyészidőben heti rendszerességgel tápoldatozzunk.


A fél- és egyliteres flakon kupak adagolóhengerét használva: fél adagolóhengernyi tápoldatot keverünk 3 liter öntözővízhez.


Levéltrágyaként: 5-8 ml tápoldat 1 liter vízhez.


A kijuttatott tápoldatmennyiség növelhető, ha ezt a növény mérete, virágmennyisége indokolja, de csak heti több részletben elosztva.


Felhasználási tanácsok:


Átültetés után 2 hétig ne tápoldatozzuk a növényeket!


Beteg növényt soha ne tápoldatozzunk, kivéve, ha tápanyaghiány a betegség oka!


A teleltetésre szánt növényekhez vesszők jobb beérése érdekében a tápoldatot csak szeptemberig használjuk!


Vashiányos növényekhez kúraszerűen is használható a tápoldat, öntözővízzel vagy permetként kijuttatva. A vashiány jelei először a fiatal leveleken jelentkeznek, a levelek fakóvá válnak, majd sárgulni kezdenek, az erezet kezdetben zöld marad. Ezzel párhuzamosan a virágos növények virágzási hajlama is csökken. 1 liter öntözővízbe 6 ml tápoldatot, permethez 1 liter vízbe 5-8 ml tápoldatot keverve kezeljük a vashiányos növényt. A kelatizált vas felvételét segíti a tápoldat enyhén savas kémhatása. A hatás 2-3 nap után már jelentkezik. A kúrát a tünetek teljes megszűnte után két hétig célszerű folytatni.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók