Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

BEMUTATKOZÁS

 

A Borhy Kertészet Észak-Pest egyik legrégebben működő kertészete. 2003-ban azzal a szándékkal alakult, hogy létrehozzunk egy vásárlóbarát, családias hangulatú kertészetet és egyben kertet is, ahol kertbarátaink közvetlen környezetben elfelejthetik a bevásárlóközpontok személytelenségét. Ahova nem csak szép növényekért látogatnak majd el hozzánk, de szaktanácsért is szívesen jönnek. Kezdetektől fogva ennek megfelelően építettük, alakítottuk és szépítettük kertészetünket, miközben az évek alatt folyamatosan igyekeztünk bővíteni növényválasztékunkat is. Mindvégig kitartottunk amellett, hogy döntő többségében magyar termesztők kiváló, természetesen szép, hazai klímán nevelt növényeit kínáljuk. Az idő és elégedett kertbarátaink visszajelzései igazoltak minket e téren. Napjainkban több száz növényfaj és fajta található meg kertészetünkben.

 

MÉDIA

 

Kertészetünket hűen tükröző weblapunkon növényeink és kiegészítő termékeink több ezer, képekkel ellátott tájékoztatókban is megtekinthetőek. Folyamatosan dolgozunk weblapunk információs anyagainak bővítésén. Cikkeinkkel, tanácsainkkal  és videóinkkal szeretnénk minél több kertbarátnak segítséget nyújtani a növényválasztásban, kérdéseik megválaszolásában és a sikeres kertészkedésben. A XV MEDIA gyártásában készült Kertbarátok című kertészeti TV műsorunkban számos témában hasznos tippeket adunk mind a kezdő, mind a haladó kertészkedőknek.

A Veranda és a Gerendaházak magazinok havonta megjelenő kerti rovataiban 12 év alatt több mint 100 cikk jelent meg a kertészkedés számos szakterületének témájában. Cikkeink közelebb hozzák a kertbarátokat a növények szeretetéhez. Kertészetünk szlogenje melyet kertbarátaink írtak rólunk - „Ahol a virágokat és a vásárlókat is szeretik” - is az újságban született.

Az évek alatt az RTL, a Fem 3, a Hír TV, az MTV1 és a TV2 csatornák kertészeti műsoraiban vettünk részt szakmai riportokban, illetve nyújtottunk forgatási helyszínt és biztosítottunk növényeket. A Music Fm, a Sláger Fm és a Klubrádió felkérésére szakmai témákról beszélgettünk.

Kiállításokon és rendezvényeken is részt vettünk. Ilyenek többek között a GardenExpo - Budapest Aréna, Construma Nemzetközi Építőipari Kiállítás - Hungexpo, Corvinus Díszkert Egyetemi Virágkiállítás és Vásár – MATE budai Campus ,  Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár, Budapesti Nemzetközi Vásár - Hungexpo. A Kiváló Áruda Díjat - mely a kertészetek közötti országos szintű verseny díja - 6 alkalommal nyerte el kertészetünk.

Kertbarát Kártyánk 2010 -től folyamatos kedvezményt biztosít kertbarátainknak, vásárlási összeghez nem kötve. Ajándékutalványunkkal egész évben virágzó kertet ajándékozhat.

 

A JÖVŐ KERTÉSZEI

 

A szakképzésbe, illetve a szakma általános népszerűsítésébe is bekapcsolódtunk. Kertészetünk 20 éve akkreditált tankert, mely mint gyakorlati képzőhely, a kertészeti ismeretek megszerzésének biztosít helyet és nyújt segítséget a jövő kertészeinek a közép - és felsőoktatásban egyaránt. A hozzánk jelentkező hallgatók szakmai gyakorlatuk alatt eredményesen bővítik gyakorlati és elméleti növényismereteiket.

A Salva Vita Alapítvánnyal együttműködve, kertészetünk 2011 - óta munkapróbás helyként vesz részt a fogyatékkal élő emberek munkába történő integrálásában. Szeretnénk, hogy a fogyatékossággal élőkkel való törődés minta értékű lenne a hasonló tevékenységű, illetve adottságú vállalkozások számára is. Szakmánkban 2014 márciusában elsőként, 2016 decemberében másodszor és 2018 decemberében harmadik alkalommal vehettük át a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést. Napjainkban munkapróbás helyként az ország egyetlen kertészetként működünk.

A CIPŐSDOBOZ Akció gyűjtőpontjaként 2018 óta gyűjtjük a cipősdoboz ajándékokat. A december hónapban gyűjtött ajándékokat továbbítjuk a Baptista Szeretetszolgálat országos Önkénteseinek. Ők juttatják el a meglepetéseket a rászoruló családoknak, gyermekotthonoknak, nagycsaládos szervezeteknek, kórházaknak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskoláknak és számos más helyre.

A Virágzó Zugló utcafrontszépítő és közösségi kertépítő program kertészeteként, eddig több ezer zuglói kertbaráttal dolgoztunk együtt és több száz utcafront szépült meg.

 

KERTÜNK

 

Munkánk és terveink sikerét jelzi, hogy napjainkban sokan látogatnak el hozzánk személyesen az ország különböző pontjairól is. Számos levelet kapunk, szaktanácsokat kérve tőlünk, melyre próbálunk teljes körűen válaszolni. Minden megrendelést egyedileg kezelünk, igyekezve eleget tenni minden kérésnek. Szakmailag elhivatott Csapatunk a hét minden napján szakmai segítséget nyújt. A hozzánk látogatóknak nyugodtan válogathatnak egy zöld környezetben. A gyerekek számára is élmény a növényekkel teli, családbarát kertünk. Számukra játszósarkot alakítottunk ki.

 

NÖVÉNYEINK, TERMÉKEINK

 

A következő nagyobb növénykategóriákkal foglalkozunk. Örökzöldek,  díszcserjék, díszfák, évelő növények, egynyári növények, díszfüvek, vízi növények, mediterrán növények, virághagymák, gyümölcsfák, bogyós gyümölcsűek, gyógy-és fűszernövények, zöldségpalánták és vetőmagok, december hónapban vágott és élő fenyőfák.

Kiegészítő termékeink széles választéka segíti az eredményes ültetést, a kert biológiai és esztétikai fenntartását. Kizárólag minőségi termékeinket hosszú évek alatt választottuk ki. Kiegészítő termékeink: fűmag, virágföld, szerves trágya, tőzeg, fenyőkéreg, növényvédő - és irtó szerek, tápoldatok és műtrágyák, műanyag és kerámia cserepek és balkonládák, kerti szerszámok, öntözéstechnikai alkatrészek, kertészkedést segítő termékek, automata öntözőrendszer alkatrészek, kesztyűk és kötények, fa termékek, dekorkövek, sziklakerti kövek, zúzalékok, kő kerti termékek, kő -kerámia- és fa kerti díszek, madáretetők és eleségek.

A kert tervezésében, építésében, felújításában és kert fenntartásában is segítséget nyújtanak kertépítő kollégáink, így könnyebben és gyorsabban válik a kert olyanná, amilyennek megálmodtuk. 

A név kötelez minket. Jó hírnevünkért és mindazért, amit igyekszünk képviselni szakmailag és emberileg is, mindennap teszünk. Ennyi év után is fontosnak tartjuk, hogy ma is ugyanolyan örömöt és kihívásokat találunk munkánkban, mint a kezdetekor. Folyamatosan igyekszünk fejlődni, bővülni, megújulni.

 

Tisztelettel:

                                                                                                   

Borhy Bernadett
kertészmérnök


 

A Borhy Kertészet képekben