Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vitaflóra tápoldat citrusfélék 0,5l

1.690 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N740-1
Vonalkód: 5997372596024
Elérhetőség: Személyesen átvehető

A Vitaflóra Citrusfélék tápoldat tartalmazza a növény erőteljes, egészséges fejlődéséhez, intenzív virágzásához és az ízletes gyümölcs éréséhez szükséges valamennyi tápanyagot és mikroelemet. Rendszeres használatát a növény üde zöld lombozattal, illatos, intenzív színű virágokkal és zamatos gyümölcsökkel hálálja meg.

A kiemelten magas vastartalom segít a citrusféléknél gyakran fellépő sárgulás megakadályozásában, a lombozat egész évben üde zöld marad. Az oldat savas kémhatású, így elősegíti a gyengén savanyú talaj-pH fenntartását.

A tápoldat vashiány esetén kúraszerűen is alkalmazható a növényeknél.

Leírás

Felhasználás:

 

Minden magas vasigényű, gyümölcstermő növényhez:

 

Citromfa, koktélcitrom, mandarin, narancs, datolyaszilva, kávécserje, kivi, maracuja, perui paradicsomfa, kumkvát

 

Az oldat kúraszerű vaspótlásra is használható!

 

Adagolás:

 

A vegetációs időszakban hetente egyszer öntözzük növényeinket méretüknek megfelelő vízmennyiséggel, nyugalmi időszakban teleltetési helytől függően két- vagy háromhetente.

 

A félliteres flakon kupak adagolóhengerét használva: fél adagolóhengernyi tápoldatot keverünk 3 liter öntözővízhez.

 

Levéltrágyaként: 3-5 ml tápoldat 1 liter vízhez.

 

Felhasználási tanácsok:

 

Átültetés után 2 hétig ne tápoldatozzuk a növényeket!

 

Beteg növényt soha ne tápoldatozzunk, kivéve, ha tápanyaghiány a betegség oka!

 

Télen a telelőhely hőmérsékletétől függően ritkítsuk a tápoldatozást! Minél hűvösebb helyen telelnek a növények, annál ritkábban adagoljuk a tápoldatot.

 

A párásítást minden citrusféle meghálálja: ha a permetbe 1 liter vízhez 3 ml Vitaflóra Citrusfélék tápoldatot keverünk, és a leveleket alulról permetezzük, haragos zöld marad a levélzet, erősödik a növény ellenállóképessége. A permetezést 3-4 hetente ismételjük meg.

 

Vashiányos növényekhez kúraszerűen is használható a tápoldat, öntözővízzel vagy permetként kijuttatva. A vashiány jelei először a fiatal leveleken jelentkeznek, a levelek fakóvá válnak, majd sárgulni kezdenek, az erezet kezdetben zöld marad. Ezzel párhuzamosan a virágos növények virágzási hajlama is csökken. 1 liter öntözővízbe 3 ml tápoldatot, permethez 1 liter vízbe 5 ml tápoldatot keverve kezeljük a vashiányos növényt. A kelatizált vas felvételét segíti a tápoldat enyhén savas kémhatása. A hatás 2-3 nap után már jelentkezik. A kúrát a tünetek teljes megszűnte után két hétig célszerű folytatni.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók