Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Káposzta palánta - Brassica oleracea 'Duchy' tálcás

választék
15/20 cm
kiszerelés
tálcás
1.590 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N4266-01
Vonalkód: 1000000005677
Elérhetőség: Nincs készleten, kérj értesítést

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Palánta: 5-10 cm. (évszaktól függően)

 

Termés: Kisebb fejet képező, vékony káposztalevelek

 

Termés beltartalma és íze, felhasználása: Kevésbé tömött, hosszúkás, csúcsos fejet képeznek a levelei. A levelei élénkzöldek, vékonyak, főzéskor gyorsan puhulnak, ízletesek, édeskések. Magas biológiai értékű, de alacsony energiatartalmú zöldségféle. Levesekbe, egytálételekbe, főzeléknövényként, vagy akár friss zöldségsalátákba is felhasználható. Vékony, kevésbé kötött szövetei miatt könnyen emészthető. Rövid ideig tárolható.     

 

Érési idő: nyár közepétől.  

 

Igény: vízigényes, tápanyagigényes

 

Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát.  Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.

Jellemzők

zöldség fajták káposztafélék
palánta 5-10 cm (évszaktól függően)
termés kisebb fejet képező, vékony káposztalevelek
termés beltartalma és íze, felhasználása kevésbé tömött, hosszúkás, csúcsos fejet képeznek a levelei a levelei élénkzöldek, vékonyak, főzéskor gyorsan puhulnak, ízletesek, édeskések magas biológiai értékű, de alacsony energiatartalmú zöldségféle levesekbe, egytálételekbe, főzeléknövényként, vagy akár friss zöldségsalátákba is felhasználható vékony, kevésbé kötött szövetei miatt könnyen emészthető rövid ideig tárolható
érési idő nyár közepétől
igény vízigényes, tápanyagigényes
gondozása rendszeres gondozást igényel, a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat. A palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás)

Kapcsolódó videók