Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Paprika chili palánta - Capsicum annuum 'Naga Jolokia' K12cm

választék
10/20cm
kiszerelés
K12cm
1.590 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N4284-01
Vonalkód: 1000000004489
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Palánta: 5-10 cm. (évszaktól függően)

 

Termés: Közepes méretű (8-12 cm)  chili paprika  

 

Termés beltartalma és íze, felhasználása: A kínai paprika egyik hibridje, a világ egyik legerősebb paprikája. Szedés éretten piros,  vagy narancssárga, kissé szabálytalan alakú,  bordázott héjú chili.  Termése rendkívül erős, kapszaicin tartalma a Scoville-skála alapján 900 000 -1 000 000 SHU közé tehető. Friss fogyasztásra nem ajánlott, csak ízesítőként. Feldolgozásához védőkesztyű és szemüveg használata ajánlott. Nyersen és szárítva is egyre népszerűbb. 

 

Érési idő: július végétől  (időjárástól függően)

 

Igény:  igen fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes

 

Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát.  Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.

Jellemzők

zöldség fajták paprika
termés íze csípős
változat Naga Jolokia
palánta 5-10 cm (évszaktól függően)
termés közepes méretű (8-12 cm) chili paprika
termés beltartalma és íze, felhasználása a kínai paprika egyik hibridje, a világ egyik legerősebb paprikája szedés éretten piros, vagy narancssárga, kissé szabálytalan alakú, bordázott héjú chili
termés e rendkívül erős, kapszaicin tartalma a scoville-skála alapján 900 000 -1 000 000 shu közé tehető friss fogyasztásra nem ajánlott, csak ízesítőként feldolgozásához védőkesztyű és szemüveg használata ajánlott nyersen és szárítva is egyre népszerűbb
érési idő július végétől (időjárástól függően)
igény igen fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes
gondozása rendszeres gondozást igényel, a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat. A palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás)

Kapcsolódó videók