Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Paprika chili palánta - Capsicum annuum 'Cayenne' K12cm

választék
10/20cm
kiszerelés
K12cm
1.590 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N4280-01
Vonalkód: 1000000006094
Elérhetőség: Nincs készleten, kérj értesítést

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Palánta: 5-10 cm. (évszaktól függően)

 

Termés: Nagy méretű (15-20 cm ) hosszú, hegyes chili paprika  

 

Termés beltartalma és íze, felhasználása: Szedés éretten  mindegyik fényes piros, európában leggyakrabban a Long Red Slim típussal találkozhatunk. Termése rendkívül erős, kapszaicin tartalma a Scoville-skála alapján 30-50000 SHU közé tehető. Friss fogyasztásra nem ajánlott, csak ízesítőként. Szárítva a Cayenne-bors alapanyag más kevésbé csípős paprika fajtákkal keverve. Feldolgozásához védőkesztyű és szemüveg használata ajánlott. 

 

Érési idő: július végétől  (időjárástól függően)

 

Igény:  igen fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes

 

Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát.  Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.

Jellemzők

zöldség fajták paprika
termés íze csípős
változat Cayenne
palánta 5-10 cm (évszaktól függően)
termés nagy méretű (15-20 cm) hosszú, hegyes chili paprika
termés beltartalma és íze, felhasználása szedés éretten mindegyik fényes piros, európában leggyakrabban a long red slim típussal találkozhatunk
termés e rendkívül erős, kapszaicin tartalma a scoville-skála alapján 30-50000 shu közé tehető friss fogyasztásra nem ajánlott, csak ízesítőként szárítva a cayenne-bors alapanyag más kevésbé csípős paprika fajtákkal keverve feldolgozásához védőkesztyű és szemüveg használata ajánlott
érési idő július végétől (időjárástól függően)
igény igen fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes
gondozása rendszeres gondozást igényel, a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat. A palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás)

Kapcsolódó videók