Leírás
Palánta: 5-10 cm. (évszaktól függően)
Termés: Nagy méretű (12-18 cm), megnyúlt paprikák.
Termés beltartalma és íze: Szedés éretten zöldes/fehér később bepirosodik. Bogyója vállas, tompán hegyesedő, húsa vastag, roppanó. Hagyományos friss, üdítő paprika ízű. Friss fogyasztásra, ételkészítésre is kiválóan alkalmas (töltött paprika, lecsó). Folyamatosan, elnyújtva terem. Hagyományos magyar konyhakertek elmaradhatatlan résztvevője.
Érési idő: július elejétől-közepétől (időjárástól függően)
Igény: kevésbé fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes
Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.
Jellemzők
zöldség fajták | paprika |
termés íze | édes |
változat | Pfefferoni |
palánta | 5-10 cm (évszaktól függően) |
termés | nagy méretű (12-18 cm), megnyúlt paprikák |
termés beltartalma és íze | szedés éretten zöldes/fehér később bepirosodik húsa vastag, roppanó hagyományos friss, üdítő paprika ízű friss fogyasztásra, ételkészítésre is kiválóan alkalmas (töltött paprika, lecsó) folyamatosan, elnyújtva terem hagyományos magyar konyhakertek elmaradhatatlan résztvevője |
érési idő | július elejétől-közepétől (időjárástól függően) |
igény | kevésbé fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes |
gondozása | rendszeres gondozást igényel, a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat. A palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás) |