Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rebarbara palánta - Rheum rhabarbarum K10.5

0 Ft
Cikkszám: N9763-01
Vonalkód: N9763-01

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: felálló szárú

 

Magasság: kifejlett magasság:     100-150 cm     Az gyógy- és fűszernövények  - mivel tavasszal indulnak hajtásnak - magassága ennek megfelelően havonta változik. Az évelő gyógy - és fűszernövények egy része késő ősszel visszahúzódik és a tavaszi kihajtásig (ennek ideje fajonként változó) lombtalan állapotban van. A legtöbb esetben kora tavasszal az évelő növény nem látszik a cserépben, rügyei épp hajtásnak indulnak a föld alatt.                   

 

Levél: Bordós zöld színű levélnyél.

 

Virág: pirosas/zöld, IV.-VII. hónapban virágzik.

 

Felhasználás: A gyógy - és fűszernövényeink alapos mosás után azonnal fogyaszthatóak! Évente 3-6 kg levélnyelet termel. Jellegzetes édes-fanyar ízű levélnyeléért termesztett zöldség és gyógynövény. Főzelék, kompót, befőtt, desszertek, pite és rétestöltelékek készíthetőek belőle, gyökere vér- és vesetisztító, hashajtó hatású.

 

Igény: Napos helyet kedvel. Balkonládába, teraszedénybe, fűszer-konyhakertbe és sziklakertbe is ültethető.

Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát.  Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.

Kapcsolódó videók