Leírás
Palánta: 5-10 cm. (évszaktól függően)
Termés: Kis méretű, szabályos gömb alakú, csípős alma paprika.
Termés beltartalma és íze: Szedés éretten zöldes/fehér később bepirosodik. Húsa vastag, szilárd konzisztenciájú. Többnyire savanyításra használják, ez szilárdságának köszönhetően töltve is lehetséges. Enyhén, kellemesen csípős. Hagyományos magyar konyhakertek elmaradhatatlan résztvevője. Xanthomonas-os betegségeknek jól ellenáll.
Érési idő: július elejétől-közepétől (időjárástól függően)
Igény: kevésbé fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes
Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.
Jellemzők
zöldség fajták | paprika |
termés íze | csípős |
változat | Szalva |
palánta | 5-10 cm (évszaktól függően) |
termés | kis méretű, szabályos gömb alakú, csípős alma paprika |
termés beltartalma és íze | szedés éretten zöldes/fehér később bepirosodik húsa vastag, szilárd konzisztenciájú többnyire savanyításra használják, ez szilárdságának köszönhetően töltve is lehetséges enyhén, kellemesen csípős hagyományos magyar konyhakertek elmaradhatatlan résztvevője xanthomonas-os betegségeknek jól ellenáll |
érési idő | július elejétől-közepétől (időjárástól függően) |
igény | kevésbé fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes |
gondozása | rendszeres gondozást igényel a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és komposzt vagy szárított marhatrágya keveréket a palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás) |