Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Padlizsán balkon palánta - Solanum melongena 'Jackpot F1' K12cm

választék
20/30cm
kiszerelés
K12cm
1.590 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N3924-01
Vonalkód: 1000000001495
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Palánta: 5-10 cm. (évszaktól függően)

Termés: Kisebb méretű, sötétlila színű tojásgyümölcs.

Termés beltartalma és íze, felhasználása: A hagyományos fajtáknál kisebb méretű (kb. 60-80g), hosszúkás gömb alakú, sötétlila színű, fényes, sima felületű, terméseket érlel, melyek csak a teljes érettség elérése után ízletesek. Kitűnő előétel, saláta, kirántva vagy palacsinta tésztában megforgatva, padlizsánkrémként vagy szendvicskrémek részeként, ill köretként is kiváló. Kompakt növekedésű balkon fajta. Jól termeszthető teraszon és dézsában is.  

Érési idő: nyár közepétől.  

Igény: fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes

Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát.  Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.

Jellemzők

zöldség fajták egyéb zöldségfélék
palánta 5-10 cm (évszaktól függően)
termés kisebb méretű, sötétlila színű tojásgyümölcs
termés beltartalma és íze, felhasználása a hagyományos fajtáknál kisebb méretű (kb 60-80g), hosszúkás gömb alakú, sötétlila színű, fényes, sima felületű, terméseket érlel, melyek csak a teljes érettség elérése után ízletesek kitűnő előétel, saláta, kirántva vagy palacsinta tésztában megforgatva, padlizsánkrémként vagy szendvicskrémek részeként, ill köretként is kiváló kompakt növekedésű balkon fajta jól termeszthető teraszon és dézsában is
érési idő nyár közepétől
igény fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes
gondozása rendszeres gondozást igényel, a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat. A palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás)

Kapcsolódó videók