Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Jegenyefenyő kaukázusi - Abies nordmanniana cserepes 80/100cm KONTÉNERES

választék
80/100cm
kiszerelés
konténeres
14.890 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N1045-01
Vonalkód: N1045-01
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

VÁLASZD KI FENYŐFÁDAT ÉS TÁROLJUK KARÁCSONYIG.

Alak: szép tömött, kúp alakúkoronát nevel. A fiatal fák kérge szinte fehér ami idővel piszkosfehérre változik.

Magasság: 20 – évtizedek alatt 40 m. Kezdetben lassú, de később már gyors növekedésű fa.

Levél: 2-3 cm-es fényeszöld levelei fonákán jellegzetesen két fehér csík húzódik, megdörzsölve kellemesen narancsos illatúak.

Termés: Tobozai 10-20 cm hosszúak, zöldek vagy lilászöldek, majd beérve barnák lesznek.

Igény: Az időjárási szélsőségeket jól tűri. Ültetésénél mélyrétegű, semleges kémhatású talajba kerüljön napos helyen. Mutatós szoliter, de szép fája a fenyőcsoportoknak is.

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) Földlabdás kiszerelésű örökzöldek tavasszal és ősszel telepíthetőek. A szakmailag helyes időszakban kitermelt földlabdás növények, intenzív öntözés mellett, egész évben telepíthetőek. (Kivéve nyári hőségben és téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) 

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az ünnepek előtt a fenyőfát ne vidd be a meleg lakásba. Száraz idő esetén, öntözd annyira, hogy nedves maradjon a földje. Ünnepek alatt december 24.-től 1-1,5 hétig lehet bent a növény a lakásban, nem radiátor mellett, öntözve, alatta nagy méretű alátéttel melyben állhat a víz. A fenyő csúcsát ne vágd le! Amennyiben ezt követően enyhe idő van (1-2C0) ültesd el rögtön úgy, hogy a cserepet finoman leszedve a gyökérről ne hulljon le a föld. Olyan mélységben ültesd be a növényt ameddig földben van, nem mélyebbre. A gödör aljára és oldalára szerves tápanyag kerüljön. Ültetés után öntözd meg, majd ha meleg, aszályos a tél öntözd továbbra is hetente-kéthetente.

Amennyiben az ünnepek után fagyos az időjárás, vidd ki a növényt a kertbe és a cserép oldalát és alját (a tetejét nem) bugyoláld be szigetelő anyaggal, erre ajánljuk a fátyolfóliákat  mely megvédi a gyökereket a fagyástól. A fenyő örökzöld, télen is szüksége van vízre ezért kell szigetelni a cserepet, mert a fagyos talajból nem tudja pótolni a nedvességet. Kiültetés nélkül a talajvizet biztosítani kell. Az első enyhe időkben ültesd el a növényt a fent leírtak szerint. A tavaszi melegek beköszöntével gyakoribb öntözés szükséges.

Az általunk forgalmazott örökzöldek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Jellemzők

alak szép tömött, kúp alakúkoronát nevel a fiatal fák kérge szinte fehér ami idővel piszkosfehérre változik
magasság 20 – évtizedek alatt 40 m kezdetben lassú, de később már gyors növekedésű fa
levél 2-3 cm-es fényeszöld levelei fonákán jellegzetesen két fehér csík húzódik, megdörzsölve kellemesen narancsos illatúak
termés tobozai 10-20 cm hosszúak, zöldek vagy lilászöldek, majd beérve barnák lesznek
igény az időjárási szélsőségeket jól tűri ültetésénél mélyrétegű, semleges kémhatású talajba kerüljön napos helyen mutatós szoliter, de szép fája a fenyőcsoportoknak is

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók