Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ezüstfenyő - Picea pungens cserepes 80/100cm KONTÉNERES

választék
80/100cm
kiszerelés
konténeres
14.890 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N1048-01
Vonalkód: N1048-01
Elérhetőség: Nincs készleten, kérj értesítést

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

VÁLASZD KI FENYŐFÁDAT ÉS TÁROLJUK KARÁCSONYIG. 

Alak: karcsú kúpos koronájú, erős növekedésű. Egyenes vezérhajtást fejleszt, ágai vízszintesen állnak.

Magasság: 20-30 m magas kifejlett korában. Erős növekedésű. 

Levél: 1,5-3 cm-es tűlevelei zöldesszürkék, gyakran ezüstösek, emellett merevek és szúrósak.

Termés: 6-10 cm-es tobozai világosbarna színűek, lecsüngők

Igény: A szélsőségektől eltekintve mindenféle talajon megél. Párás klímán fejlődik a legszebben, de jól tűri a szárazabb, páraszegényebb klímát is. Szoliternek vagy fenyőcsoportokba ültessük.

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) Földlabdás kiszerelésű örökzöldek tavasszal és ősszel telepíthetőek. A szakmailag helyes időszakban kitermelt földlabdás növények, intenzív öntözés mellett, egész évben telepíthetőek. (Kivéve nyári hőségben és téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) 

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az ünnepek előtt a fenyőfát ne vidd be a meleg lakásba. Száraz idő esetén, öntözd annyira, hogy nedves maradjon a földje. Ünnepek alatt december 24.-től 1-1,5 hétig lehet bent a növény a lakásban, nem radiátor mellett, öntözve, alatta nagy méretű alátéttel melyben állhat a víz. A fenyő csúcsát ne vágd le! Amennyiben ezt követően enyhe idő van (1-2C0) ültesd el rögtön úgy, hogy a cserepet finoman leszedve a gyökérről ne hulljon le a föld. Olyan mélységben ültesd be a növényt ameddig földben van, nem mélyebbre. A gödör aljára és oldalára szerves tápanyag kerüljön. Ültetés után öntözd meg, majd ha meleg, aszályos a tél öntözd továbbra is hetente-kéthetente.

Amennyiben az ünnepek után fagyos az időjárás, vidd ki a növényt a kertbe és a cserép oldalát és alját (a tetejét nem) bugyoláld be szigetelő anyaggal, erre ajánljuk a fátyolfóliákat  mely megvédi a gyökereket a fagyástól. A fenyő örökzöld, télen is szüksége van vízre ezért kell szigetelni a cserepet, mert a fagyos talajból nem tudja pótolni a nedvességet. Kiültetés nélkül a talajvizet biztosítani kell. Az első enyhe időkben ültesd el a növényt a fent leírtak szerint. A tavaszi melegek beköszöntével gyakoribb öntözés szükséges.

Az általunk forgalmazott örökzöldek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Jellemzők

alak karcsú kúpos koronájú, erős növekedésű egyenes vezérhajtást fejleszt, ágai vízszintesen állnak
magasság 20-30 m magas kifejlett korában erős növekedésű
levél 1,5-3 cm-es tűlevelei zöldesszürkék, gyakran ezüstösek, emellett merevek és szúrósak
termés 6-10 cm-es tobozai világosbarna színűek, lecsüngők
igény a szélsőségektől eltekintve mindenféle talajon megél párás klímán fejlődik a legszebben, de jól tűri a szárazabb, páraszegényebb klímát is szoliternek vagy fenyőcsoportokba ültessük
Ültetési idő A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) Földlabdás kiszerelésű örökzöldek tavasszal és ősszel telepíthetőek. A szakmailag helyes időszakban kitermelt földlabdás növények, intenzív öntözés mellett, egész évben telepíthetőek. (Kivéve nyári hőségben és téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) 
A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók