Leírás
Fogyasszunk frissen csíráztatott magvakat!
A bio búzacsíra kiemelkedő vitamin és nyomelem forrás. A csíranövények sok ásványi anyagot, vitaminokat, enzimeket, nyomelemeket, ballasztanyagokat, illóolajokat tartalmaznak. A csírákban leggyakrabban a következő anyagok fordulnak elő: A-, B-komplex, C-, D-, E-, G-, H-, K-, U-vitaminok, kalcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium, szelén, jód. Ezek az anyagok a szervezet számára a legkönnyebben hasznosítható alakban vannak jelen. A legnagyobb enzimaktivitás a csírázás kezdetétől a hetedik napig tart, ami százszorosa is lehet a zöldségekének vagy a gyümölcsökének. A csírázás során a magban található keményítők egyszerű cukrokra bomlanak le, így a csírában található szénhidrátokat könnyebb feldolgoznia a szervezetnek, és kellemes, édeskés ízt eredményeznek.
Csíráztatás: Tegyünk 2 evőkanál búzamagot egy szűrőbe, jól mossunk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-4 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Felhasználás: Az első 3-4 napon a legédesebb ízű. Kiváló sajtokhoz, tésztafélékhez, túróban és saláta keverékben.
Az általunk forgalmazott vetőmagok kiváló magyar termesztők termékei.