Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Paprika chili zöldség vetőmag - Capsicum annuum 'Jalapeno'

550 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N457-1
Vonalkód: 5999036835401
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Fajta jellemzése: Az egyik legismertebb chilipaprika. A növény 75-80 cm magasra nő. Zömök, tompa végű bogyói 6-8 cm hosszúak, 2-2,5 cm szélesek, sötétzöldből élénkpirosra érnek. Szabadföldi és üvegházi termesztésre ajánlott, de cserépben is nevelhető. Elsősorban zölden használják salsa szószokhoz, de savanyúságokban, tésztaételek kísérőjeként is kíváló.

Vetés: január-február palántaneveléshez fűtött helyiségben (április-május fejlett palánta kiültetése)

Gondozás: fényigényes, vízigényes, tápanyagigényesgondozása: rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és komposzt vagy szárított marhatrágya keveréket, a palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás), mert gyökerei levegőigényesek. Szükség esetén tápoldatozzuk. 

Szedés: júliustól folyamatosan

Az általunk forgalmazott vetőmagok kiváló magyar termesztők termékei.

Jellemzők

változat Jalapeno
palánta 5-10 cm (évszaktól függően)
termés közepes méretű (5-10 cm), mexikói származású csípős paprika
termés beltartalma és íze, felhasználása:az érés során a termés előbb sötétzöld, majd bepirosodik szárításra a zöld terméseket kell leszedni, és hagyni bepirosodni friss fogyasztásra, befőzésre, savanyításra a zöld és a piros terméseket is szokták használni nagyon csípős paprika, erőssége a scoville-skálán 2500-8000 shu feldolgozásához védőkesztyű ajánlott érési idő:július végétől (időjárástól függően)
igény fényigényes, vízigényes, tápanyagigényesgondozása:rendszeres gondozást igényel a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és komposzt vagy szárított marhatrágya keveréket a palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás)

Kapcsolódó videók