Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Záporvirág - Gazania rigens 15/20cm K10,5cm

0 Ft
Cikkszám: N318-01
Vonalkód: N318-01

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Bokros növekedésű.


Magasság: Tavasztól az őszi fagyokig folyamatosan növekszik, így magassága 10-30 cm évszaktól függően. 


Levél: Tőlevélrózsát alkotnak, hosszú lándzsásak, ép szélűek vagy szabdaltak.


Virág: Margarétaszerű fészekvirágzatban nyílnak, a csöves virágok sárgásak, a nyelves virágok színe lehet fehér rózsaszín, sárga, narancssárga, piros vagy több színből cirmos. A virágok csak derült, napos időben nyílnak ki, felhős időben gyorsan bezárulnak. Májustól a fagyokig hozza rendkívül dekoratív virágait.

Ültetési idő: Az egynyári növények közös tulajdonsága, hogy fagyérzékenyek, így csak a fagyok elmúltával- időjárástól függően április, májusban- ültethetőek ki a szabadba. 

Igény, gondozás: Az egynyári növények tavasztól az első őszi fagyokig folyamatosan virágoznak. Vízigényesek, napi öntözést igényelnek, hőségben akár napi kétszerit is. Heti- kétheti tápoldatozással serkenthetjük a dúsabb virágzást. Ültethetőek közvetlenül a kertbe, nagyobb edényekbe csoportban vagy balkonládába is. Minél nagyobb térfogatú edénybe ültetjük, annál szebbek lesznek, a nagy melegben pedig kevésbé száradnak ki. Látványosak, gondozás mellett hosszú hónapokig ontják színpompás virágaikat.

Gondozásukhoz tartozik az elszáradt virágok folyamatos eltávolítása, ami nem csak az esztétikai szempont miatt fontos, hanem több virágot fognak hozni és a virágzás is folyamatos lesz.

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban-kiemelten a meleg időszakokban-a napi gyakoriságú, bőséges mennyiségű, rendszeresen öntözés

Az egynyári növények fajtáinak bő színválasztéka miatt a készleten lévő színek naponta változnak. Az általunk forgalmazott egynyári növények szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Kapcsolódó videók