Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vitaflóra tápoldat kaktusz 0,5l

1.690 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N741-1
Vonalkód: 5997372519023
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Leírás

Az otthonunkban, cserépben nevelt kaktuszoknak, mint minden más ilyen növénynek szintén szükségük van a rendszeres gondoskodásra, tápanyagutánpótlásra. Elhasználják a földben lévő tápanyagokat, és ha ezeket nem pótoljuk, különböző hiánybetegségek léphetnek fel, akár el is pusztulhat a növény. A kaktuszok kiegyensúlyozott fejlődéséhez, a fajtára jellemző jegyek megvalósulásához nagyon fontosak a mikroelemek, mint pl. a vas, réz, magnézium, cink. A kaktuszok nem kaphatnak sok nitrogént, mert az túlzott növekedést okoz, és a sejtek fellazulása miatt a kórokozók könnyen elpusztíthatják a növényt. A speciális kaktusz tápoldat nem helyettesíthető általános tápoldattal, mert az ilyen tápoldatok általában sok nitrogént tartalmaznak. A Vitaflóra Kaktusz tápoldat optimális megoldás a kaktuszok és pozsgás növények tápanyag-utánpótlására. A tápoldat alacsony nitrogén-, magas foszfor- és káliumtartalma miatt a kaktuszok erőteljesen virágoznak, fejlődésük kiegyensúlyozott marad, kondíciójuk javul, könnyebben teleltethetők. A Vitaflóra Kaktusz tápoldat összetétele messzemenően megfelel a Buxbaum féle követelményeknek.

Felhasználás:

Mindenféle kaktusz és pozsgás növények (pl. korallvirág, aloe vera, haworthia, euphorbia, cereusok, mammillária, karácsonyi kaktusz).

Adagolás:

Vegetatív időszakban 10-14 naponként.

A félliteres flakon kupak adagolóhengerét használva: fél adagolóhengernyi tápoldatot keverünk 4 liter öntözővízhez.

Decis flakon: 1 kupak tápoldat 1 liter vízhez.

Felhasználási tanácsok:

A kaktuszok kevesebb vizet igényelnek, mint egyéb növényeink. Az aktív (fejlődési) időszakban az öntözések között a föld felső rétege száradjon ki. Télen nem vagy csak nagyon ritkán és kevés vizet igényelnek.

A pihenőidőszakban (általában télen) ne tápoldatozzunk!

A karácsonyi kaktusz pihenőideje tél vége-tavasz. Virágzás előtt (október) tartsuk szárazabban, és a bimbók megjelenésétől adjunk kicsit több vizet és 10-14 naponta tápoldatozzuk.

Beteg növényt soha ne tápoldatozzunk, kivéve, ha tápanyaghiány a betegség oka!

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó videók