Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tüdőfű ezüstlevelű - Pulmonaria longifolia 'Diana Clare' 20/30cm K14cm

2.890 Ft
Cikkszám: N100705-01

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Bokros növekedésű, örökzöld vagy félörökzöld évelőcsoport. Hazánkban természetes körülmények közt is előforduló, ismert gyógynövény.

Magasság: 20-30cm

Levél: A szárlevelekik szórt állásúak, ülők. A virágzás után kifejlődő nyári tőleveleik hosszú nyelűek, kezdetben fehér foltosak később szinte teljesen ezüstös, gyakran áttelelők. 

Viárg: bimbóként pirosak, kinyílva bíborosak, majd fokozatosan megkékülnek (a színt a sejtnedv savassága befolyásolja). A temesztett fajták között ettől eltérő színváltozatot is előfordulnak, pl: rózsaszín vagy fehér. Március-május között virágoznak.

Igény: Félárnyékos vagy árnyékos  helyre évelőágyak szegélyébe, fák vagy cserjék árnyékába ültethetők. 

Ültetési idő: Cserepes kiszerelésű évelő növény, egész évben telepíthető, megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) 

Az évelő növények döntő többsége késő ősszel visszahúzódik és a tavaszi kihajtásig lombtalan állapotban van. A legtöbb esetben kora tavasszal az évelő növény nem látszik a cserépben, rügyei épp hajtásnak indulnak a föld alatt. Az évelő növények magassága ennek megfelelően havonta változik. Az évelő növények virágzási ideje változó, a virágzást követően az elvirágzott részeket a szakszerű gondozás részeként eltávolítjuk, így magasságuk kisebb lesz.

Az általunk forgalmazott évelők, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Kapcsolódó videók