Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rózsalepel - Rhodochiton 'Purple Bells' 40/50cm K2l

6.990 Ft
Cikkszám: N100262-01
Vonalkód: N100262-01

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Futó, kúszó növekedés.


Magasság: Tavasztól az őszi fagyokig folyamatosan növekszik, így magassága 100-200 cm évszaktól függően. 


Levél: Szív alakú zöld levelek, amiknek a szélei bordó színűek.


Virág: Lila vagy bordó színű, haranghoz hasonló virágok.

Ültetési idő: Az egynyári növények közös tulajdonsága, hogy fagyérzékenyek, így csak a fagyok elmúltával- időjárástól függően április, májusban- ültethetőek ki a szabadba. 

Igény, gondozás: Az egynyári növények tavasztól az első őszi fagyokig folyamatosan virágoznak. Vízigényesek, napi öntözést igényelnek, hőségben akár napi kétszerit is. Heti- kétheti tápoldatozással serkenthetjük a dúsabb virágzást. Ültethetőek közvetlenül a kertbe, nagyobb edényekbe csoportban vagy balkonládába is. Minél nagyobb térfogatú edénybe ültetjük, annál szebbek lesznek, a nagy melegben pedig kevésbé száradnak ki. Látványosak, gondozás mellett hosszú hónapokig ontják színpompás virágaikat.

Gondozásukhoz tartozik az elszáradt virágok folyamatos eltávolítása, ami nem csak az esztétikai szempont miatt fontos, hanem több virágot fognak hozni és a virágzás is folyamatos lesz.

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban-kiemelten a meleg időszakokban-a napi gyakoriságú, bőséges mennyiségű, rendszeresen öntözés

Az egynyári növények fajtáinak bő színválasztéka miatt a készleten lévő színek naponta változnak. Az általunk forgalmazott egynyári növények szakmailag elismert magyar termesztők növényei.