Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rozmaring kúszó - Rosmarinus officinalis 'Prostratus' 15/20cm, bokor, K14cm

választék
15/20cm
kiszerelés
K14cm
3.490 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N7912-02
Vonalkód: N7912-02
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: kompakt, tömött, bokros


Magasság: kifejlett magasság:    50-100 cm     A gyógy- és fűszernövények  - mivel tavasszal indulnak hajtásnak - magassága ennek megfelelően havonta változik. Az évelő gyógy - és fűszernövények egy része késő ősszel visszahúzódik és a tavaszi kihajtásig (ennek ideje fajonként változó) lombtalan állapotban van. A legtöbb esetben kora tavasszal az évelő növény nem látszik a cserépben, rügyei épp hajtásnak indulnak a föld alatt.                   


Levél: keskeny, hosszúkás, sötétzöld


Virág: ajakos, halványkék, V-VII hónapban virágzik.


Felhasználás: A gyógy - és fűszernövényeink alapos mosás után azonnal fogyaszthatóak! Leveles szárát, vagy morzsolt leveleit a mediterrán konyha hús-, hal-, vad-, gombás ételeinek ízesítésére, illatosítására használhatjuk, forrázata ideg és gyomorerősítő, epehajtó, görcsoldó hatású.


Igény: Napos helyet kedvel. Balkonládába, teraszedénybe, fűszer-konyhakertbe és sziklakertbe is ültethető. <

Jellemzők

változat Prostratus
alak kompakt, tömött, bokros
magasság
kifejlett magasság 50-100 cm a gyógy- és fűszernövények - mivel tavasszal indulnak hajtásnak - magassága ennek megfelelően havonta változik az évelő gyógy - és fűszernövények egy része késő ősszel visszahúzódik és a tavaszi kihajtásig (ennek ideje fajonként változó) lombtalan állapotban van a legtöbb esetben kora tavasszal az évelő növény nem látszik a cserépben rügyei épp hajtásnak indulnak a föld alatt
levél keskeny, hosszúkás, sötétzöld
virág ajakos, halványkék, v-vii hónapban virágzik
felhasználás a gyógy - és fűszernövényeink alapos mosás után azonnal fogyaszthatóak! Leveles szárát, vagy morzsolt leveleit a mediterrán konyha hús-, hal-, vad-, gombás ételeinek ízesítésére, illatosítására használhatjuk, forrázata ideg és gyomorerősítő, epehajtó, görcsoldó hatású
igény napos helyet kedvel balkonládába, teraszedénybe, fűszer-konyhakertbe és sziklakertbe is ültethető

Kapcsolódó videók