Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hamisciprus hinoki törpe - Chamaecyparis obtusa 'Chirimen' 10/20cm K2l

3.890 Ft
Cikkszám: N3113-02
Vonalkód: N3113-02

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Buja ágrendszerű, csavarodó, kígyózó ágait a sűrűn növő, tömött hajtások körben teljesen beborítják. Ezt a formáját metszés nélkül is produkálja.

Magasság: 10-20cm, Kifejlett magasság 1-1,5 m.

Levél: Mohaszerű, apró sötétzöld levelei, pamacsszerű lombja bonsai-szerűvé teszik.

Növekedés:  Nagyon lassan nő, évi hajtásnövekedése 3-5 cm.

Igény: Részben vagy teljesen napos helyre ültessük. Átültetést rosszul viseli. Hazánk klímáját jól bírja, teljesen télálló. Gondozása egyszerű, a rendszeres öntözésről kell gondoskodni. 

Felhasználás: Törpe növekedése és különleges formája miatt szép növénye sziklakerteknek, japánkerteknek, de cserépbe is ültethető. 

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) Földlabdás kiszerelésű örökzöldek tavasszal és ősszel telepíthetőek. A szakmailag helyes időszakban kitermelt földlabdás növények, intenzív öntözés mellett, egész évben telepíthetőek. (Kivéve nyári hőségben és téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) 

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az általunk forgalmazott örökzöldek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Kapcsolódó videók