Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cédrus himalájai - Cedrus deodara 60/80cm K5l

választék
60/80 cm
kiszerelés
K5l
10.890 Ft
Menny.:db

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Cikkszám: N1596-01
Vonalkód: N1596-01
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Fiatalon kúp alakú, idősebb korban már kiszélesedő, ágai a libanoni cédrusra emlékeztetve ernyőszerűvé válnak. A sudár és a vezérhajtások vége bókoló, az oldalhajtások csüngőek.

Magasság: 80-100cm, Kifejlett magasság normál növekedés mellett 40- 50 m. Az első éveiben 30-40 cm-t is fejlődhet, majd később elérheti a 60 cm-es évi hajtásnövekedést.

Levél: Lombja 10-15 éves koráig – ekkor már 8 m-es – hamvas szürke, majd fokozatosan fényes sötétzöld árnyalatot vesz fel. 3-5 cm-es kemény tűi a hosszúhajtásokon egyesével, a törpehajtásokon csomókban helyezkednek el. 7-11 cm-es megnyúlt tojásdad alakú felálló tobozai simák, kezdetben szürkés-zöldek, éretten barnák és szétesnek.

Növekedés: Középerős növekedésű.

Igény: Napos, meleg, védett helyet kedvel. Hazánk klímáján  - 10-15°C-ig télálló.  Jó vízelvezetésű, enyhén savanyú talajt  kedvel.  A meszes talajokat nem kedveli. Rendszeres öntözéséről gondoskodjunk az intenzív növekedés érdekében. 

Felhasználás: Nagyobb kertek szoliter örökzöld növénye.

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) Földlabdás kiszerelésű örökzöldek tavasszal és ősszel telepíthetőek. A szakmailag helyes időszakban kitermelt földlabdás növények, intenzív öntözés mellett, egész évben telepíthetőek. (Kivéve nyári hőségben és téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.)

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az általunk forgalmazott örökzöldek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei. 

Jellemzők

levél színe  
lombozat tűlevelű örökzöld
növekedés, forma szoliter

Kapcsolódó videók