Leírás
Szőlőben peronoszpóra, gyümölcsösben, burgonyában, zöldségfélékben gombabetegségek elleni kontakt hatású, preventív (megelőző) védelemre alkalmazható permetezőszer.
A biotermesztésben is engedélyezett készítmény!
Hatóanyaga: 20% réznek megfelelő réz /II/-kalcium-kettős-só "bordói keverék" formában
Előnyei
A BORDÓI POR nagyon finom szemcséjű laza por, jó lebegőképességű permetlé készíthető belőle. Kipermetezve jó a tapadóképessége és esőálló bevonatot képez. Előnye a hagyományos “Bordói lével” szemben:
- állandó összetételű
- a permetlé könnyen elkészíthető belőle
- az előállítás során a termék pH-ja ellenőrzött (perzselés elkerülhető)
- térfogatsúlya: 0.240 g/cm3 (egységnyi permetezőszer térfogata nagy, ezért nagyobb felületet borít be)
Egyéb
A BORDÓI POR gombaölő hatását úgy fejti ki, hogy a gombasejt belsejébe jutó réz/II/-ionok a gomba létfontosságú enzimjeinek és proteinjeinek működését nem specifikus módon gátolják, ezért nem alakul ki rezisztencia és így tartósan beépíthető a növényvédelmi technológiákba.
A BORDÓI POR kontakt hatású készítmény, ezért megelőző védekezésre javasoljuk a fertőzésveszély előrejelzése alapján. Legkésőbb az első tünetek megjelenésekor el kell végezni a permetezést!
A permetezést szükség szerint meg kell ismételni:
- gyengébb fertőzés esetén 10-14 naponként
- erősebb fertőzés esetén 7 naponként
- hosszan tartó vagy heves esőzés után azonnal
A szükséges permetlé mennyisége 100 m2-re:
- szőlő, gyümölcs: 7-10 liter
- zöldségfélék: 5-10 liter
- burgonya: 5-7 liter
A készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!