Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bio Zsázsamag csíráztatásra 30g

súly (g)
30 g
790 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N6542-01
Vonalkód: 5999036819012
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Leírás

Fogyasszunk frissen csíráztatott magvakat!

A bio zsázscsíra kiemelkedő vitamin és nyomelem forrás. A csíranövények sok ásványi anyagot, vitaminokat, enzimeket, nyomelemeket, ballasztanyagokat, illóolajokat tartalmaznak. A csírákban leggyakrabban a következő anyagok fordulnak elő: A-, B-komplex, C-, D-, E-, G-, H-, K-, U-vitaminok, kalcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium, szelén, jód. Ezek az anyagok a szervezet számára a legkönnyebben hasznosítható alakban vannak jelen. A legnagyobb enzimaktivitás a csírázás kezdetétől a hetedik napig tart, ami százszorosa is lehet a zöldségekének vagy a gyümölcsökének. A csírázás során a magban található keményítők egyszerű cukrokra bomlanak le, így a csírában található szénhidrátokat könnyebb feldolgoznia a szervezetnek, és kellemes, édeskés ízt eredményeznek. 

Csíráztatás: Tegyünk 2 evőkanál zsázsa magot egy szűrőbe, jól mossunk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 4-6 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Felhasználás:  A zsázsacsíra enyhén csípős ízű, kissé kesernyés. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékben is kiváló ízü.

Az általunk forgalmazott vetőmagok kiváló magyar termesztők termékei