Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bio Póréhagyma csíráztatásra 15 g

súly (g)
15 g
790 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N6542-04
Vonalkód: 5999036819142
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Leírás

Fogyasszunk frissen csíráztatott magvakat!

A bio póráhagyma csíra kiemelkedő vitamin és nyomelem forrás. A csíranövények sok ásványi anyagot, vitaminokat, enzimeket, nyomelemeket, ballasztanyagokat, illóolajokat tartalmaznak. A csírákban leggyakrabban a következő anyagok fordulnak elő: A-, B-komplex, C-, D-, E-, G-, H-, K-, U-vitaminok, kalcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium, szelén, jód. Ezek az anyagok a szervezet számára a legkönnyebben hasznosítható alakban vannak jelen. A legnagyobb enzimaktivitás a csírázás kezdetétől a hetedik napig tart, ami százszorosa is lehet a zöldségekének vagy a gyümölcsökének. A csírázás során a magban található keményítők egyszerű cukrokra bomlanak le, így a csírában található szénhidrátokat könnyebb feldolgoznia a szervezetnek, és kellemes, édeskés ízt eredményeznek.

A póréhagyma számos kedvező élettani hatása ismert, mint pl. csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az immunrendszert, kiemelkedő fertőtlenítő hatású.

Csíráztatás: Tegyünk 1-2 evőkanál póréhagyma magot egy szűrőbe, jól mossunk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 10-12 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Felhasználás: Íze enyhébb, mint a hagymacsíráé, jól használható salátákhoz, fantasztikus ízűvé teszik a leveseket, tojásételeket és köretek ízesítője lehet közvetlenül tálaláskor. Hidegtálakhoz használhatjuk díszítésre, különleges aromája egyedivé tesz szinte minden fogást.

Az általunk forgalmazott vetőmagok kiváló magyar termesztők termékei.