Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bio Lucernamag csíráztatáshoz 30g

súly (g)
30 g
790 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N6542-02
Vonalkód: 5999036819036
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Leírás

Fogyasszunk frissen csíráztatott magvakat!

A bio lucernacsíra kiemelkedő vitamin és nyomelem forrás. A csíranövények sok ásványi anyagot, vitaminokat, enzimeket, nyomelemeket, ballasztanyagokat, illóolajokat tartalmaznak. A csírákban leggyakrabban a következő anyagok fordulnak elő: A-, B-komplex, C-, D-, E-, G-, H-, K-, U-vitaminok, kalcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium, szelén, jód. Ezek az anyagok a szervezet számára a legkönnyebben hasznosítható alakban vannak jelen. A legnagyobb enzimaktivitás a csírázás kezdetétől a hetedik napig tart, ami százszorosa is lehet a zöldségekének vagy a gyümölcsökének. A csírázás során a magban található keményítők egyszerű cukrokra bomlanak le, így a csírában található szénhidrátokat könnyebb feldolgoznia a szervezetnek, és kellemes, édeskés ízt eredményeznek.

A lucerna csíra sajátossága, hogy  roboráló és lúgosító hatású.

Csíráztatás: Tegyünk 2 evőkanál lucernamagot egy szűrőbe, jól mossunk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 5-7 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Felhasználás:  Kiváló műzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékben. 

Az általunk forgalmazott vetőmagok kiváló magyar termesztők termékei.