Leírás
Palánta: 5-10 cm. (évszaktól függően)
Termés: Közepesen nagy, kissé lapított, tömött torzsa virágzat
Termés beltartalma és íze, felhasználása: Igen tömött, kissé lapított, virágzatai élénklilák, feltűnőek, igen dekoratívak, hőhatásra a sütés során zöldeslilára változnak. Magas biológiai értékű, magas ásványi anyag és C vitamin tartalmú, de alacsony energiatartalmú zöldségféle. Levesekbe, rántva, párolva, rakott ételekbe is alkalmazható. Feltűnő színe savanyúságként ill. friss vegyes salátákban, hidegtálakon mutat legjobban. A fej leválasztása után a rejtett rügyekből újra sarjad, kisebb fejecskéket, másodtermést képez.
Érési idő: nyár közepétől.
Igény: fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes
Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.
Jellemzők
zöldség fajták | káposztafélék |