Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vasfű - Verbena x hybrida 30/40cm ámpolna 25cm

0 Ft
Cikkszám: N338-03
Vonalkód: N338-03

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Kompakt bokrosodó vagy laza, elhajló ágrendszerű.

Magasság: Tavasztól az őszi fagyokig folyamatosan növekszik, így magassága 30-80 cm évszaktól függően. 


Levél: Széles lándzsásak, csipkés szélűek, a szárral együtt jellegzetesen molyhosak.

Virág: A lombozat szintje fölé nyúló virágzati szárak csúcsán ernyőben nyílnak a virágok színe lehet fehér rózsaszín, lila, lazacszín, indigókék és piros a virágok gyakran kétszínűek, sötét sziromlevelek tövén világos torokkal, esetleg a szirmok hosszában csíkozva van hogy a virágzaton belül figyelhető meg a kétszínűség, belül sötétebb, kívül világosabb árnyalatú virágok alkotják az ernyőt májustól októberig virágzik 

Ültetési idő: Az egynyári növények közös tulajdonsága, hogy fagyérzékenyek, így csak a fagyok elmúltával- időjárástól függően április, májusban- ültethetőek ki a szabadba. 

Igény, gondozás: Az egynyári növények tavasztól az első őszi fagyokig folyamatosan virágoznak. Vízigényesek, napi öntözést igényelnek, hőségben akár napi kétszerit is. Heti- kétheti tápoldatozással serkenthetjük a dúsabb virágzást. Ültethetőek közvetlenül a kertbe, nagyobb edényekbe csoportban vagy balkonládába is. Minél nagyobb térfogatú edénybe ültetjük, annál szebbek lesznek, a nagy melegben pedig kevésbé száradnak ki. Látványosak, gondozás mellett hosszú hónapokig ontják színpompás virágaikat.

Gondozásukhoz tartozik az elszáradt virágok folyamatos eltávolítása, ami nem csak az esztétikai szempont miatt fontos, hanem több virágot fognak hozni és a virágzás is folyamatos lesz.

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban-kiemelten a meleg időszakokban-a napi gyakoriságú, bőséges mennyiségű, rendszeresen öntözés

Az egynyári növények fajtáinak bő színválasztéka miatt a készleten lévő színek naponta változnak. Az általunk forgalmazott egynyári növények szakmailag elismert magyar termesztők növényei. 

Kapcsolódó videók