Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tündérfa illatos - Chimonanthus praecox 60/80cm K5l

választék
60/80cm
kiszerelés
K5l
6.890 Ft
Cikkszám: N3837-02
Vonalkód: N3837-02
Elérhetőség: Nincs készleten

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: lombhullató cserje vagy kisebb fa, ágrendszere felfelé törő

Magasság: 30-40 cm (évszaktól függően) kifejlett magasság: 3-4 m

Levél: hosszúkás tojásdadok, hegyben végződők, sötétzöldek.

Virág: 2-4cm átmérőjűek, viaszos szirmúak, kívül krémsárgák, belül barnás pirosak, csésze alakúak, jellegzetesen illatosak. II-III hónapban virágzik.

Igény: félárnyékos hely

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű díszcserjék egész évben telepíthetőek, megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.)

A növény elérhetősége a virágzása és a készlet függvényében változik.

A cserjék nagyobb része ősszel lombját hullajtja, lombhullató, a növény kopasszá válik. Ez a lombtalan állapot kihajtástól függően akár májusig is húzódhat. A lombhullási időszakban rendelt növények esetében a csomagból kibontott növény levelei hullanak, ez a növény minőségét és eredését nem befolyásolja. Az örökzöld lombhullató cserjék, melyek lombban telelnek át, tavasszal cserélik lombjukat. Ezek a növények tavasszal, kihajtáskor az előző évi leveleiket hullajtják. A cserjéket a szakmának megfelelő gondozás szerint évente akár többször is metszük. Így a növény mérete változik a metszéseknek megfelelően. A cserjék virágzási ideje változó, a virágzást követően az elvirágzott részeket a szakszerű gondozás részeként eltávolítjuk. Ezen növényeket már megmetszve csomagoljuk.

Tovább: <

Jellemzők

fényigény napfénykedvelő
alak lombhullató cserje vagy kisebb fa, ágrendszere felfelé törő
magasság 30-40 cm (évszaktól függően)
kifejlett magasság 3-4 m
levél hosszúkás tojásdadok, hegyben végződők, sötétzöldek
virág 2-4cm átmérőjűek, viaszos szirmúak, kívül krémsárgák, belül barnás pirosak, csésze alakúak, jellegzetesen illatosak ii-iii hónapban virágzik
igény félárnyékos hely
ültetési idő a cserepes kiszerelésű díszcserjék egész évben telepíthetőek, megfelelő öntözés mellett (kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén)

Kapcsolódó videók