Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tömpevirág - Sanvitalia procumbens 15/20cm K12cm

választék
15/20cm
kiszerelés
K12cm
1.590 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N334-01
Vonalkód: N334-01
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Dúsan elágazó heverő, csüngő habitusú.

Magasság: Tavasztól az őszi fagyokig folyamatosan növekszik, így magassága 15-20 cm évszaktól függően. 

Levél: Aprók, tojásdadok, nagy zöld tömeget hoznak létre.

Virág: Aprók, 1-1,5cm átmérőjűek, fészekvirágzatban nyílnak, a csöves virágok barnák, a nyelves virágok napsárgák, tömeges virágzása. Május végétől, akár a korai fagyokig is eltart.
 

Ültetési idő: Az egynyári növények közös tulajdonsága, hogy fagyérzékenyek, így csak a fagyok elmúltával- időjárástól függően április, májusban- ültethetőek ki a szabadba. 

Igény, gondozás: Az egynyári növények tavasztól az első őszi fagyokig folyamatosan virágoznak. Vízigényesek, napi öntözést igényelnek, hőségben akár napi kétszerit is. Heti- kétheti tápoldatozással serkenthetjük a dúsabb virágzást. Ültethetőek közvetlenül a kertbe, nagyobb edényekbe csoportban vagy balkonládába is. Minél nagyobb térfogatú edénybe ültetjük, annál szebbek lesznek, a nagy melegben pedig kevésbé száradnak ki. Látványosak, gondozás mellett hosszú hónapokig ontják színpompás virágaikat.

Gondozásukhoz tartozik az elszáradt virágok folyamatos eltávolítása, ami nem csak az esztétikai szempont miatt fontos, hanem több virágot fognak hozni és a virágzás is folyamatos lesz.

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban-kiemelten a meleg időszakokban-a napi gyakoriságú, bőséges mennyiségű, rendszeresen öntözés

Az egynyári növények fajtáinak bő színválasztéka miatt a készleten lévő színek naponta változnak. Az általunk forgalmazott egynyári növények szakmailag elismert magyar termesztők növényei. 

Jellemzők

levél színe  
növekedés, forma csüngő növekedésű
fényigény napfénykedvelő

Kapcsolódó videók