Leírás
Alak: erős növekedésű, futó habitusú
Magasság: 20/30 cm, kifejlett magassága: 2-3 m
Termés érési idő: augusztus vége
Termés: nagy tömött fürtű, középnagy kissé megnyúlt bogyójú, mély sötétkék színű, közepesen vékony héjú, ropogós húsú, lédús, fűszeres-zamatos ízű. Az egyetlen csemegeszőlő, amiből bor készíthető. Bora ízletes, illatos, fűszeres zamatú, közepesen magas savtartalmú, magas antioxidáns-tartalmú.
Igény: napos, meleg hely, talaj iránt nem igényes, viszonylag fagytűrő, gombabetegségeknek ellenálló.
Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű bogyós gyümölcsűek egész évben telepíthetőek, megfelelő öntözés mellett, kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén. A szabadgyökerű bogyós gyümölcsűek október végétől telepíthetőek a tartós nappali és éjszakai fagyokig, majd kora tavasztól rügyfakadásig.
Gondozása: Az ültetéshez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk bogyós növényeknek is megfelelő BIO szerves tápoldatot vagy műtrágyát.
A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.
Az általunk forgalmazott bogyós gyümölcsűek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.
Jellemzők
levél színe | |
termés mérete | közepes termésű |
változat | Vitis vinifera Néró |