Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szőlő bor fehér (szabadgyökerű) - Vitis vinifera 'Zalagyöngye' 20/30cm

1.950 Ft
Cikkszám: N561
Vonalkód: N561

Leírás

Alak: középerős növekedésű, futó habitusú

Magasság: 30/40 cm, kifejlett magassága: 2-3 m

Termés érési idő: szeptember eleje

Termés: középnagy laza fürtű, középnagy megnyúlt bogyójú, zöldessárga színű napos oldalon rozsdaszínű, vékony héjú, ropogós húsú, lédús, muskotályos zamatú kellemes ízű. Bora jellegzetes illatú, zamatú lágy, könnyű fehérbor.

Igény: napos, meleg hely

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű bogyós gyümölcsűek egész évben telepíthetőek, megfelelő öntözés mellett, kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén. A szabadgyökerű bogyós gyümölcsűek október végétől telepíthetőek a tartós nappali és éjszakai fagyokig, majd kora tavasztól rügyfakadásig. 

Gondozása: Az ültetéshez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát.  Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk bogyós növényeknek is megfelelő BIO szerves tápoldatot vagy műtrágyát.

Elsősorban magas művelésmódokra ajánlott telepíteni, hosszúcsapos metszést igényel.

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az általunk forgalmazott bogyós gyümölcsűek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Kapcsolódó videók