Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szőlő bor fehér (szabadgyökerű) - Vitis vinifera 'Cserszegi fűszeres' 20/30 cm

1.950 Ft
Cikkszám: N100787-01

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: közepes termetű

Magasság: 20/30 cm, kifejlett magassága: 2-3 m

Termés érési idő: szeptember vége

Termés: középnagy közepesen tömött fürtű, kis gömbölyű bogyójú, borostyánsárga színű, vékony héjú, ropogós húsú, lédús, savas fűszeres ízű. Bora illatos, fűszeres zamatú és élénk savtartalmú.

Igény: napos, meleg hely

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű bogyós gyümölcsűek egész évben telepíthetőek, megfelelő öntözés mellett, kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén. A szabadgyökerű bogyós gyümölcsűek október végétől telepíthetőek a tartós nappali és éjszakai fagyokig, majd kora tavasztól rügyfakadásig. 

Gondozása: Az ültetéshez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát.  Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk bogyós növényeknek is megfelelő BIO szerves tápoldatot vagy műtrágyát.

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az általunk forgalmazott bogyós gyümölcsűek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Kapcsolódó videók