Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rukkola palánta - Eruca sativa 'Grazia' tálcás

választék
10/20cm
kiszerelés
tálcás
1.590 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N347-01
Vonalkód: 1000000001808
Elérhetőség: Nincs készleten, kérj értesítést

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: kompakt növekedésű.


Magasság: kifejlett magasság: 30 cm a gyógy- és fűszernövények - mivel tavasszal indulnak hajtásnak - magassága ennek megfelelően havonta változik. Az évelő gyógy - és fűszernövények egy része késő ősszel visszahúzódik és a tavaszi kihajtásig (ennek ideje fajonként változó) lombtalan állapotban van. A legtöbb esetben kora tavasszal az évelő növény nem látszik a cserépben, rügyei épp hajtásnak indulnak a föld alatt.


Levél: középzöld, karéjozott.


Virág: V.-VI. hónapban virágzik.

Felhasználás: a gyógy - és fűszernövényeink alapos mosás után azonnal fogyaszthatóak! A rukkola levelek íze igen erőteljes, jellegzetesen kesernyés-aromás leveleit saláta mixek alkatórészeiként, kis mennyiségben levesek, tésztaételek, sajtok, túrók ízesítésére használhatjuk b és c vitaminokban kifejezetten gazdag, vértisztító, tonizáló, étvágyjavító hatású.


Igény: napos, félárnyékos helyet kedvel balkonládába, teraszedénybe, fűszer-konyhakertbe és sziklakertbe is ültethető

Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát.  Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.

Jellemzők

zöldség fajták egyéb zöldségfélék
változat Grazia
alak kompakt növekedésű
magasság kifejlett magasság:30 cm a gyógy- és fűszernövények - mivel tavasszal indulnak hajtásnak - magassága ennek megfelelően havonta változik az évelő gyógy - és fűszernövények egy része késő ősszel visszahúzódik és a tavaszi kihajtásig (ennek ideje fajonként változó) lombtalan állapotban van a legtöbb esetben kora tavasszal az évelő növény nem látszik a cserépben rügyei épp hajtásnak indulnak a föld alatt
levél középzöld, karéjozott
virág V.-VI. hónapban virágzik
felhasználás a gyógy - és fűszernövényeink alapos mosás után azonnal fogyaszthatóak! A rukkola levelek íze igen erőteljes, jellegzetesen kesernyés-aromás leveleit saláta mixek alkatórészeiként, kis mennyiségben levesek, tésztaételek, sajtok, túrók ízesítésére használhatjuk b és c vitaminokban kifejezetten gazdag, vértisztító, tonizáló, étvágyjavító hatású
igény napos, félárnyékos helyet kedvel balkonládába, teraszedénybe, fűszer-konyhakertbe és sziklakertbe is ültethető
gondozása rendszeres gondozást igényel, a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat. A palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás)

Kapcsolódó videók