Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rebarbara palánta - Rheum rhabarbarum 'Glaskins Perpetual' K12cm

választék
15/20cm
kiszerelés
K12cm
1.590 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N2143-01
Vonalkód: 1000000001723
Elérhetőség: Nincs készleten, kérj értesítést

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: felálló szárú

 

Magasság: kifejlett magasság:     100-150 cm     Az gyógy- és fűszernövények  - mivel tavasszal indulnak hajtásnak - magassága ennek megfelelően havonta változik. Az évelő gyógy - és fűszernövények egy része késő ősszel visszahúzódik és a tavaszi kihajtásig (ennek ideje fajonként változó) lombtalan állapotban van. A legtöbb esetben kora tavasszal az évelő növény nem látszik a cserépben, rügyei épp hajtásnak indulnak a föld alatt.                   

 

Levél: Bordós zöld színű levélnyél.

 

Virág: pirosas/zöld, IV.-VII. hónapban virágzik.

 

Felhasználás: A gyógy - és fűszernövényeink alapos mosás után azonnal fogyaszthatóak! Évente 3-6 kg levélnyelet termel. Jellegzetes édes-fanyar ízű levélnyeléért termesztett zöldség és gyógynövény. Főzelék, kompót, befőtt, desszertek, pite és rétestöltelékek készíthetőek belőle, gyökere vér- és vesetisztító, hashajtó hatású.

 

Igény: Napos helyet kedvel. Balkonládába, teraszedénybe, fűszer-konyhakertbe és sziklakertbe is ültethető.

Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát.  Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.

Jellemzők

zöldség fajták egyéb zöldségfélék
változat Glaskins Perpetual
alak felálló szárú
magasság kifejlett magasság:100-150 cm az gyógy- és fűszernövények - mivel tavasszal indulnak hajtásnak - magassága ennek megfelelően havonta változik az évelő gyógy - és fűszernövények egy része késő ősszel visszahúzódik és a tavaszi kihajtásig (ennek ideje fajonként változó) lombtalan állapotban van a legtöbb esetben kora tavasszal az évelő növény nem látszik a cserépben rügyei épp hajtásnak indulnak a föld alatt
levél bordós zöld színű levélnyél
virág pirosas/zöld, IV.-VII. hónapban virágzik
felhasználás a gyógy - és fűszernövényeink alapos mosás után azonnal fogyaszthatóak! Évente 3-6 kg levélnyelet termel jellegzetes édes-fanyar ízű levélnyeléért termesztett zöldség és gyógynövény főzelék, kompót, befőtt, desszertek, pite és rétestöltelékek készíthetőek belőle, gyökere vér- és vesetisztító, hashajtó hatású
igény napos helyet kedvel balkonládába, teraszedénybe, fűszer-konyhakertbe és sziklakertbe is ültethető
gondozása rendszeres gondozást igényel, a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat. A palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás)

Kapcsolódó videók