Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Petunia futó - Petunia Surfinia 30/40cm, ámpolna 27cm

választék
30/40cm
kiszerelés
ámpolna27cm
6.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N6503-01
Vonalkód: N6503-01
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Csüngő hajtásrendszerű.


Magasság: Tavasztól az őszi fagyokig folyamatosan növekszik, így magassága 20-60 cm évszaktól függően. 


Levél: Zöldek, tojásdadok, molyhos szőrösek, jellegzetesen ragacsos tapintásúak.


Virág: Bimbója csavarodott, kinyílva tölcsér alakú, közép nagy vagy nagy méretű a virágok lehetnek egy vagy többszínűek, egyszerűek vagy teltek a leggyakoribb színek a fehér különböző árnyalatai, a rózsaszín, a lazac szín, a piros,a levendulakék,a lila és a bordó a virágok. Nagy tömegben nyílnak májustól egészen a fagyokig.

Ültetési idő: Az egynyári növények közös tulajdonsága, hogy fagyérzékenyek, így csak a fagyok elmúltával- időjárástól függően április, májusban- ültethetőek ki a szabadba. 

Igény, gondozás: Az egynyári növények tavasztól az első őszi fagyokig folyamatosan virágoznak. Vízigényesek, napi öntözést igényelnek, hőségben akár napi kétszerit is. Heti- kétheti tápoldatozással serkenthetjük a dúsabb virágzást. Ültethetőek közvetlenül a kertbe, nagyobb edényekbe csoportban vagy balkonládába is. Minél nagyobb térfogatú edénybe ültetjük, annál szebbek lesznek, a nagy melegben pedig kevésbé száradnak ki. Látványosak, gondozás mellett hosszú hónapokig ontják színpompás virágaikat.

Gondozásukhoz tartozik az elszáradt virágok folyamatos eltávolítása, ami nem csak az esztétikai szempont miatt fontos, hanem több virágot fognak hozni és a virágzás is folyamatos lesz.

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban-kiemelten a meleg időszakokban-a napi gyakoriságú, bőséges mennyiségű, rendszeresen öntözés

Az egynyári növények fajtáinak bő színválasztéka miatt a készleten lévő színek naponta változnak. Az általunk forgalmazott egynyári növények szakmailag elismert magyar termesztők növényei. 

Jellemzők

levél színe  
növekedés, forma csüngő növekedésű
fényigény napfénykedvelő
változat Surfinia

Kapcsolódó videók