Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mirtuszdió - Feijoa sellowiana 80/100cm K5l

választék
80/100cm
kiszerelés
K5l
39.890 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N2279-1
Vonalkód: N2279-1
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Leírás

Alak, megjelenés: Dél-Amerika szubtrópusi területeiről származó lassú növekedésű örökzöld cserje. Itthoni környezetben ritkán haladja meg a 1,5-2m-t.

Levél: Középzöld, ép szélű tojásdad levelekből áll, melyek alsó felületükön ezüstös árnyalatúak.

Virág:  Tavasz végétől akár egészen őszig hozza hosszúporzós virágait, virágai illatosak, ehetőek.

Termés: Zöld gömbölyded termések, külsőre dióra emlékeztető, valójában már a héja is puha, krémszerű húsú, íze némileg ananászra emlékeztet. A gyümölcs terméshez rendszerint két növényre van szükség. Gazdag C-vitaminban, kitűnő antioxidáns hatású, számtalan betegség gyógyítására felhasználható. 

Gondozás: Napos helyet, valamint laza szerkezetű, semleges kémhatású, jó vízáteresztő képességű talajt igényel. Rendszeres öntözést igényel. Metszést az elhalt, illetve beteg hajtások eltávolításán felül nem igényel. Az enyhébb fagyokat elviseli. Betegségek és kártevők ritkán támadják meg.

Az átültetéshez használjunk jó minőségű virágföldet.  Az egészséges fejlődés és bőséges virágzás, termés érdekében használjunk mediterrán növényeknek is megfelelő tápoldatot.

Mi a teleltetés? Október végétől áprilisig, hűvös (5-15 fok), világos helyen, vagyis az első hidegek előtt fagymentes helyre kell vinni, vagyis teleltetnünk kell a mediterrán növényeket.

Jellemzők

növekedés, forma bokros növekedésűek