Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lucfenyő csüngő - Picea abies 'Inversa' 100/125cm FL

21.890 Ft
Cikkszám: N1697-02
Vonalkód: N1697-02

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: A különlegesség kedvelőinek nagy kedvence lehet ez a lucfajta. Sudara ferdén felálló, karózást igényel. Oldalágai zuhatagszerűen omlanak le.

Magasság: 100-125cm, 3-5 m magasra is megnőhet.

Levél: Intenzív sötétzöld lombja nagyon szép, kihajtáskor világoszöldek. Gyakran terem is, nagy tobozai növelik díszítőértékét.

Növekedés: Erős növekedésű.

Igény: Napos vagy félárnyékos helyre ültessük. Talajban nem válogat, de száraz környezetben megsínyli. Gondoskodjunk a vízutánpótlásáról. A kívánt magasság elérése után elvághatjuk a sudarat.

Felhasználás: Szoliterként nagyon szép, figyelemfelkeltő látványt nyújt.

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) Földlabdás kiszerelésű örökzöldek tavasszal és ősszel telepíthetőek. A szakmailag helyes időszakban kitermelt földlabdás növények, intenzív öntözés mellett, egész évben telepíthetőek. (Kivéve nyári hőségben és téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.)

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az általunk forgalmazott örökzöldek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Kapcsolódó videók