Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Körömvirág - Calendula officinalis 10/20cm K10 cm

választék
10/20cm
kiszerelés
K9cm
1.450 Ft
Cikkszám: N1000465-01
Vonalkód: N1000465-01
Elérhetőség: Nincs készleten

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Bokorszerűen elágazó

 

Magasság: kifejlett magasság:    50-70 cm    A gyógy- és fűszernövények  - mivel tavasszal indulnak hajtásnak - magassága ennek megfelelően havonta változik. Az évelő gyógy - és fűszernövények egy része késő ősszel visszahúzódik és a tavaszi kihajtásig (ennek ideje fajonként változó) lombtalan állapotban van. A legtöbb esetben kora tavasszal az évelő növény nem látszik a cserépben, rügyei épp hajtásnak indulnak a föld alatt.                   

 

Levél: lándzs alakú, ragacsos tapintású

 

Virág: VI-VII hónapban hozza sárga fészekvirágzatát

 

Felhasználás: A gyógy - és fűszernövényeink alapos mosás után azonnal fogyaszthatóak! Fertőtlenítő és gyulladásgátló, emésztőszervi fekélyeket gyógyító, sebgyógyulást elősegítő hatású, egyes bőrgyulladások, bőrrák, bőr viszketésével járó állapotok kezelésénél is hatásos.

 

Igény: Napos, meleg helyet, alacsony tápanyagtartalmú talajt kedvel. Balkonládába, teraszedénybe, fűszer-konyhakertbe és sziklakertbe is ültethető. A gyógy és fűszernövények ültetést követően vízigényes és sérülékeny növények.    

 

Ültetési idő: Fagyérzékeny. Ültetése - időjárástól függően - április közepétől nyár végéig ültethetőek. Szobában tartva hidegebb időszakokban is nevelhető. A cserepes kiszerelésű gyógy-és fűszernövények egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.)

 

A növény elérhetősége a készlet függvényében változik.

/p>

<

Jellemzők

növekedés, forma alacsony növekedésű
fényigény napfénykedvelő
alak bokorszerűen elágazó
magasság
kifejlett magasság 50-70 cm a gyógy- és fűszernövények - mivel tavasszal indulnak hajtásnak - magassága ennek megfelelően havonta változik az évelő gyógy - és fűszernövények egy része késő ősszel visszahúzódik és a tavaszi kihajtásig (ennek ideje fajonként változó) lombtalan állapotban van a legtöbb esetben kora tavasszal az évelő növény nem látszik a cserépben rügyei épp hajtásnak indulnak a föld alatt
levél lándzs alakú, ragacsos tapintású
virág vi-vii hónapban hozza sárga fészekvirágzatát
felhasználás a gyógy - és fűszernövényeink alapos mosás után azonnal fogyaszthatóak! Fertőtlenítő és gyulladásgátló, emésztőszervi fekélyeket gyógyító, sebgyógyulást elősegítő hatású, egyes bőrgyulladások, bőrrák, bőr viszketésével járó állapotok kezelésénél is hatásos
igény napos, meleg helyet, alacsony tápanyagtartalmú talajt kedvel balkonládába, teraszedénybe, fűszer-konyhakertbe és sziklakertbe is ültethető a gyógy és fűszernövények ültetést követően vízigényes és sérülékeny növények
ültetési idő fagyérzékeny ültetése - időjárástól függően - április közepétől nyár végéig ültethetőek szobában tartva hidegebb időszakokban is nevelhető a cserepes kiszerelésű gyógy-és fűszernövények egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett (kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén)

Kapcsolódó videók