Ahol a virágokat és a vásárlókat is szeretik - Borhy Kertészet főoldal
Ahol a virágokat és a vásárlókat is szeretik - Borhy Kertészet főoldal
Borhy Kertészet - Budapest

ITT A TAVASZI MAGVETÉS IDEJE.......

Kezdőoldal | Mikor metszem meg a kerti növényeimet, és hányszor?

Mikor metszem meg a kerti növényeimet, és hányszor?

A metszést gyümölcsfák, gyümölcsfélék, díszfák, díszcserjék esetében kora tavasszal végezzük, még lombtalan állapotban. Lehet termőre metszés, alakító metszés, ifjító metszés, attól függően mit metszünk meg. Érdemes a tavaszi lemosó permetezés előtt végezni. Erősebb metszés esetén, a keletkező seb felületeket kezeljük le fa sebkezelő anyaggal, mely lezárja a felültet és gátolja a fertőzést. Főleg kajszi és őszibarack metszése esetén érdemes fertőtlenített metszőollót használnunk.
Díszcserjék esetében az idős töveket ifjíthatjuk hajtásválogatással. A régi, vastag, elöregedett ágakat tőben kivágjuk, és a fiatal életerős ágakat hagyjuk csak meg, ezután a vesszők tetejéből is metszhetünk, mely elősegíti, hogy dúsabban növekedjen.
Év közben is kell metszeni a növényeket, eltávolítani az elvirágzott részeket, vagy formára metszeni sövényünket. Az örökzöld sövények metszése kihajtás után, időjárástól függően május végén kezdődik. Mindig a friss hajtás egy részét távolítsuk el csak. Ezt a metszést egy évben akár háromszor is elvégezhetjük, így lassan de fokozatosan fogjuk kialakítani a sövényt, dús hatást érve el.
A kert növények esetében augusztus végén a metszést fejezzük be!
Metszéshez kapcsolatos szaktanácsért forduljon hozzánk.  

 

Borhykert - Kertészet, kertépítés Budapesten


BORHY KERTÉSZET

Ahol a virágokat és a vásárlókat is szeretik.
1152 Budapest, Régi Fóti út 77., email: info@borhykert.hu