Ahol a virágokat és a vásárlókat is szeretik - Borhy Kertészet főoldal
Ahol a virágokat és a vásárlókat is szeretik - Borhy Kertészet főoldal
Borhy Kertészet - Budapest

VIRÁGZÓ SZÍNPOMPÁS ÉVELŐK .......

Kezdőoldal | Leanderem van mit kell tennem, hogy szép legyen ?

Leanderem van mit kell tennem, hogy szép legyen ?

A leander a mediterrán növények között a legkedveltebbek egyike. Gondozása nem igényel nagy odafigyelést, csak pár dolgot kell betartanunk, és dúsan virágzó mutatós növényünk lesz.
Mediterrán, tehát fagyok elmúltával a kertbe tegyük ki, első héten még félárnyékba, hogy hirtelen ne égjenek meg a leveli a teleltetés után, majd végleges helyre, napra. A felnyúlt, levél nélküli, csak a vesszők tetején leveles ágakat megmetszhetjük, így lesz bokros, és dús később. Ha szükséges ültessük át. Válasszunk legalább egy számmal nagyobb cserepet, ha lehet kerámiát, és „C” típusú virágföldet (muskátli föld) melybe keverjünk Biohumuszt ami megfelelő tápanyagot biztosít.
 Napi szinten, vagy nagy melegek esetén napi kétszer is öntözzük. A tápoldatozást és a lombtrágyázást meghálálja, ezt áprilistól augusztusig végezzük, javasoljuk a Humus és Wuxal tápoldatok keverékét, vízzel bekeverve és heti rendszerességgel. Lombtrágyázhatjuk Bioplazma nevű szerrel is, mely egy előre bekevert szóró flakonban lévő tápoldat és a lombra permetezve hetente, kiváló számos növények növekedésének serkentésére.
Az elvirágzott virágokat távolítsuk el rendszeresen.
A leandert leggyakrabban levéltetvek, pajzstetvek és atkák támadhatják meg. A megfelelő növényvédő szer kiválasztásában úgy tudunk a leghatékonyabban segíteni ha a beteg levélből mintát hoz be nekünk, vagy képet küld.
A fagyok előtt, tegyük be a növényt egy világos, de ha lehet hűvös 10-15 Co-os helységbe, és ilyen körülmények között teleltessük tavaszig.
Télen se száradjon ki a növény.
Ez a kezelés és teleltetés vonatkozik a többi mediterrán növényre is.

Borhykert - Kertészet, kertépítés Budapesten


BORHY KERTÉSZET

Ahol a virágokat és a vásárlókat is szeretik.
1152 Budapest, Régi Fóti út 77., email: info@borhykert.hu