Ahol a virágokat és a vásárlókat is szeretik - Borhy Kertészet főoldal
Ahol a virágokat és a vásárlókat is szeretik - Borhy Kertészet főoldal
Borhy Kertészet - Budapest

VIRÁGZÓ SZÍNPOMPÁS ÉVELŐK .......

Kezdőoldal | Konténeres fenyőfa

Konténeres fenyőfa

 

Az ünnepek előtt a fenyőfát ne vigye be a meleg lakásba és száraz idő esetén, öntözze annyira, hogy nedves maradjon a földje.

Ünnepek alatt december 24.-től 1 hétig lehet bent a növény a lakásban, nem radiátor mellett, öntözve, nagy alátéttel alatta melyben állhat a víz, majd ki kell tenni a kertbe.

A fenyő csúcsát ne vágja le! Amennyiben ezt követően enyhe idő van (1-2C0 ) ültesse el rögtön úgy, hogy a cserepet finoman leszedve a gyökérről ne hulljon le a föld.

Addig ültesse be a növényt ameddig földben van, nem mélyebbre, a gödör aljára és oldalára tápanyag kerüljön.

Ültetés után öntözze meg, majd ha meleg, aszályos a tél öntözze továbbra is hetente-kéthetente.

Amennyiben az ünnepek után egy héttel kemény fagyok vannak, tegye ki a növényt a kertbe és a cserép oldalát és alját (a tetejét nem) bugyolálja be bármilyen szigetelő anyaggal mely megvédi a gyökereket a fagyástól, mely lehet zsák, pokróc stb.

A fenyő örökzöld, télen is szüksége van vízre mint a többi növénynek ezért kell szigetelni a cserepet, mert a fagyos talajból nem tudja ezt pótolni. Kiültetés nélkül a talajvizet Önnek kell biztosítania. Az első enyhe időkben ültesse el a növényt a fent leírtak szerint. A tavaszi melegek beköszöntével több öntözés szükséges

 

Borhykert - Kertészet, kertépítés Budapesten


BORHY KERTÉSZET

Ahol a virágokat és a vásárlókat is szeretik.
1152 Budapest, Régi Fóti út 77., email: info@borhykert.hu