Ahol a virágokat és a vásárlókat is szeretik - Borhy Kertészet főoldal
Ahol a virágokat és a vásárlókat is szeretik - Borhy Kertészet főoldal
Borhy Kertészet - Budapest

PARADICSOM ÉS ZÖLDSÉG PALÁNTÁK.......

Kezdőoldal | Át szeretném ültetni a cserépben lévő növényemet, hogyan kell, csinálnom, mire ügyeljek?

Át szeretném ültetni a cserépben lévő növényemet, hogyan kell, csinálnom, mire ügyeljek?

A megfelelő virágföld kiválasztása után keverjen tápanyagot is hozzá, ez nagyon fontos! Cserépben, ládában tartott növények esetében, mindig virágföld és Biohumusz vagy Biovin tápanyag fele-fele keverékét szoktuk ajánlani. Látványos a különbség az ilyen keverékbe és a simán virágföldbe ültetett növény fejlődése között.
A megfelelő tápanyag és virágföld kiválasztása után,  megfelelő méretű cserepet kell válasszunk.
 Előnyös ha ez kerámia, mivel ez természetes anyag, tarja a nedvességet is, és dekoratívabb. Az átültetésre szánt növény cserepének a felső átmérőjét mérjük le és annál minimum egy mérettel nagyobb cserepet válasszunk.
Az átültetésnél figyeljünk arra, hogy a növény gyökeréről ne hulljon le föld. Az új cserép aljára is kerüljön a tápanyagos keverékből majd belehelyezve a növényt, a széleit is töltsük ki új, friss keverékkel. A cserép mindig lyukasztott legyen, hogy a felesleges víz távozni tudjon. Hagyjuk vízteret is, hogy az öntözést könnyebben végezhessük.
Nagyobb edények aljára tehetünk agyag granulátumot a könnyebb vízelevezetés érdekében, ez megakadályozza a pangó víz kialakulását.

Borhykert - Kertészet, kertépítés Budapesten


BORHY KERTÉSZET

Ahol a virágokat és a vásárlókat is szeretik.
1152 Budapest, Régi Fóti út 77., email: info@borhykert.hu