Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kasvirág sötét bíborlila vetőmag - Echinacea purpurea vetőmag 0,5g

550 Ft
Cikkszám: N5284-03
Vonalkód: 5999036860199
Elérhetőség: Nincs készleten

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: bokros, felálló, erős szárú

 

Magasság: 20-40 cm (évszaktól függően)  kifejlett magasság: 60-80 cm

 

Levél: hosszúkás tojásdad, érdes szőrű

 

Virág: igen nagyok, 10-15 cm átmérőjű fészekvirágzatba tömörül. A csöves virágok bordósak, a nyelves virágok a virágzás kezdetén liláspirosak, majd narancspirosak, elvirágzáskor pedig égővörösek, így egyidőben ugyanazon a növényen több színárnyalat is előfordul, ami különeges hatást eredményez. VII-IX hónapban virágzik.

 

Igény: napos hely

 

Ültetési idő: Cserepes kiszerelésű évelő növény, egész évben telepíthető, megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.)

 

A növény elérhetősége a virágzása és a készlet függvényében változik.  

 

Az évelő növények döntő többsége késő ősszel visszahúzódik és a tavaszi kihajtásig lombtalan állapotban van. A legtöbb esetben kora tavasszal az évelő növény nem látszik a cserépben, rügyei épp hajtásnak indulnak a föld alatt. Az évelő növények magassága ennek megfelelően havonta változik. Az évelő növények virágzási ideje változó, a virágzást követően az elvirágzott részeket a szakszerű gondozás részeként eltávolítjuk, így magasságuk kisebb lesz. Csomagküldéssel rendelt évelő növényeinket - ha szükséges - már megmetszve csomagoljuk.

 

Az általunk forgalmazott évelők, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Jellemzők

alak bokros, felálló, erős szárú
magasság 20-40 cm (évszaktól függően)
kifejlett magasság 60-80 cm
levél hosszúkás tojásdad, érdes szőrű
virág igen nagyok, 10-15 cm átmérőjű fészekvirágzatba tömörül a csöves virágok bordósak, a nyelves virágok a virágzás kezdetén liláspirosak, majd narancspirosak, elvirágzáskor pedig égővörösek, így egyidőben ugyanazon a növényen több színárnyalat is előfordul, ami különeges hatást eredményez vii-ix hónapban virágzik
igény napos hely
ültetési idő cserepes kiszerelésű évelő növény, egész évben telepíthető, megfelelő öntözés mellett (kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén)

Kapcsolódó videók