Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hamisciprus hinoki törpe gömb - Chamaecyparis obtusa 'Gnome' 20/30cm T50cm FL

választék
20/30cm
kiszerelés
FL
26.890 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N2224-01
Vonalkód: N2224-01
Elérhetőség: Nincs készleten, kérj értesítést

Leírás

Alak: törzsre oltott, kompakt koronájú

Magasság: 50cm törzsre oltott, 10-20cm lombkoronával

Levél: pikkelylevele zöld

Növekedés: Lassú növekedésű.

Igény: Napos helyet kedvel. Enyhén savanyú vagy semleges, de jó vízelvezetésű talajt kedvel. A meszes talajokat is tolerálja. Rendszeres öntözéséről gondoskodjunk. Metszést nem igénylő fajta. Hazánk klímáját jól bírja, teljesen télálló. 

Felhasználás: Törpe növekedése és különleges formája miatt szép növénye sziklakerteknek, japánkerteknek, előkerteknek de cserépbe is ültethető. 

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) Földlabdás kiszerelésű örökzöldek tavasszal és ősszel telepíthetőek. A szakmailag helyes időszakban kitermelt földlabdás növények, intenzív öntözés mellett, egész évben telepíthetőek. (Kivéve nyári hőségben és téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) 

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az általunk forgalmazott örökzöldek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Jellemzők

forma T 50 cm
levél színe  
lombozat tűlevelű örökzöld
növekedés, forma szoliter