Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gulan (Déli ginzeng, Jiaogulan, 'Halhatatlanság növénye', 'Örök élet növény' ) - Gynostemma pentaphyllum 10/15 cm K9x9cm

választék
10/15cm
kiszerelés
K9x9cm
1.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N370-01
Vonalkód: N370-01
Elérhetőség: Nincs készleten, kérj értesítést

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: kúszó habitusú


Magasság: kifejlett magasság:    3-4 m     A gyógy- és fűszernövények  - mivel tavasszal indulnak hajtásnak - magassága ennek megfelelően havonta változik. Az évelő gyógy - és fűszernövények egy része késő ősszel visszahúzódik és a tavaszi kihajtásig (ennek ideje fajonként változó) lombtalan állapotban van. A legtöbb esetben kora tavasszal az évelő növény nem látszik a cserépben, rügyei épp hajtásnak indulnak a föld alatt.                   


Levél: világoszöld, fogazott


Virág: fehér, VII.-VIII. hónapban virágzik


Felhasználás: A gyógy - és fűszernövényeink alapos mosás után azonnal fogyaszthatóak! A kínai orvoslás hagyományos gyógynövénye. A  leveleiből készülő tea szabályozza a vérnyomást és a vércukor szintet, serketi a szív működét, csökkenti a koleszterinszintet, normalizálja az idegrendszer működését és erősíti az immunrendszert.


Igény: Napos helyet kedvel. Balkonládába, teraszedénybe, fűszer-konyhakertbe és sziklakertbe is ültethető. Jó minőségű és vízgazdálkodású, tápanyag dús virágföldet kedvel. A gyógy és fűszernövények ültetést követően vízigényes és sérülékeny növények.    


Ültetési idő: Télálló növény. Hazánkban, kertben kiültetve áttelel, hidegebb teleken kifagyhat, -10-15C télálló. Cserépben nevelve teleltethetjük is októbertől áprilisig fagymentes, hűvös, világos helyen. A cserepes kiszerelésű gyógy-és fűszernövények egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.)


Az általunk forgalmazott gyógy-és fűszernövények szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Jellemzők

levél színe  
növekedés, forma futó kúszó növekedésű
fényigény napfénykedvelő
Alak kúszó habitusú
Magasság kifejlett magasság:3-4 m
Levél világoszöld, fogazott
Virág fehér, VII.-VIII. hónapban virágzik
Felhasználás A gyógy - és fűszernövényeink alapos mosás után azonnal fogyaszthatóak!
Igény Napos helyet kedvel. Jó minőségű és vízgazdálkodású, tápanyag dús virágföldet kedvel.

Kapcsolódó videók