Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ezüstfenyő törpe gömb kék - Picea pungens 'Glauca Globosa' 30/40cm T60cm FL

választék
kiszerelés
földlabdás
22.890 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N1708-05
Vonalkód: N1708-05
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Nagyon kedvelt szép színű és habitusú ezüstfenyő.Szabályos széles kúpos koronát nevelő fajta, mely közel gömb formájú. Sűrű ágrendszerű, ágai közel vízszintesen, tömötten állnak.

Magasság: 20-30cm, Évtizedek alatt nő meg 2-3 m magasra, de ha ennél alacsonyabban szeretnénk gyönyörködni benne, akkor tavasszal a jelentkező vezérhajtásokat el kell távolítani. 

Levél: Lombja élénk szürkés-kékben pompázik.

Növekedés: Gyenge növekedési erélyű.

Igény: Napos fekvésbe ültessük. Szélsőségektől eltekintve minden talajon megél. Közepes vízigényű.

Felhasználás: Szoliterként vagy kisebb színes fenyőcsoportokban jól érvényesül, de bátran alkalmazhatjuk más területeken is.

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) Földlabdás kiszerelésű örökzöldek tavasszal és ősszel telepíthetőek. A szakmailag helyes időszakban kitermelt földlabdás növények, intenzív öntözés mellett, egész évben telepíthetőek. (Kivéve nyári hőségben és téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.)

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az általunk forgalmazott örökzöldek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Jellemzők

forma gömb
levél színe  
lombozat színes-tarka lombú
növekedés, forma törzsre oltott
változat Picea pungens Glauca Globosa

Kapcsolódó videók