Leírás
Alak: törzses fácskának nevelt, közepes növekedésű, szétterülő hajtásrendszerű
Magasság: 80/100 cm, kifejlett magassága: 1,5 m
Termés érési idő: július eleje
Termés: közepes méretű, elliptikus alakú, sötétbordó színű, közepesen vastag sima héjú, lédús, enyhén aromás édes-savanykás ízű
Az egres vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag. Emésztést segítő, gyulladáscsökkentő hatású.
Felhasználható félérett állapotban fagyasztásra, dszem, szósz, szörp, befőtt, gyümölcsleves stb. készítésére, friss fogyasztásra a teljesen érett gyümölcs ajánlott, mert ekkorra alakul ki a fajtára jellemző íz- és zamatanyag, viszont ebben az állapotban már kevésbé jól tárolható.
Igény: napos hely, jó víz- és levegőgazdálkodású, általános kerti talaj
Porzófajtái: Öntermékeny
Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű bogyós gyümölcsűek egész évben telepíthetőek, megfelelő öntözés mellett, kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén. A szabadgyökerű bogyós gyümölcsűek október végétől telepíthetőek a tartós nappali és éjszakai fagyokig, majd kora tavasztól rügyfakadásig.
Gondozása: Az ültetéshez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk bogyós növényeknek is megfelelő tápoldatot vagy műtrágyát.
A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.
Az általunk forgalmazott bogyós gyümölcsűek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.
Jellemzők
levél színe | |
termés mérete | nagy termésű |