Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dísznapraforgó palánta - Helianthus 'Followers' 20/40cm K12cm

választék
20/40cm
kiszerelés
K12cm
1.590 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N6577-01
Vonalkód: N6577-01
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Leírás

Alak: A szántóföldi haszonnövényként termesztett napraforgó díszváltozata felfelé törő, erős szárú.


Magasság: Tavasztól az őszi fagyokig folyamatosan növekszik, így magassága 140-160 cm évszaktól függően. 


Levél: Egyszerűek, szív alakúak, a szárral együtt érdes-szőrösek.


Virág: fészekvirágzatba tömörülnek, a klasszikus fajtáknál a csöves virágok barnák, a nyelves virágok napsárgák az újabb nemesítésű hibridek virágai már nem csak margarétaszerűek, hanem krizantém vagy tömött pom-pom formájúak is lehetnek, s a hagyományos nap-sárga szín mellett krémszínben, sötétbordóban vagy narancsszínben is pompázhatnak 

Ültetési idő: Az egynyári növények közös tulajdonsága, hogy fagyérzékenyek, így csak a fagyok elmúltával- időjárástól függően április, májusban- ültethetőek ki a szabadba. 

Igény, gondozás: Az egynyári növények tavasztól az első őszi fagyokig folyamatosan virágoznak. Vízigényesek, napi öntözést igényelnek, hőségben akár napi kétszerit is. Heti- kétheti tápoldatozással serkenthetjük a dúsabb virágzást. Ültethetőek közvetlenül a kertbe, nagyobb edényekbe csoportban vagy balkonládába is. Minél nagyobb térfogatú edénybe ültetjük, annál szebbek lesznek, a nagy melegben pedig kevésbé száradnak ki. Látványosak, gondozás mellett hosszú hónapokig ontják színpompás virágaikat.

Gondozásukhoz tartozik az elszáradt virágok folyamatos eltávolítása, ami nem csak az esztétikai szempont miatt fontos, hanem több virágot fognak hozni és a virágzás is folyamatos lesz.

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban-kiemelten a meleg időszakokban-a napi gyakoriságú, bőséges mennyiségű, rendszeresen öntözés

Az egynyári növények fajtáinak bő színválasztéka miatt a készleten lévő színek naponta változnak. Az általunk forgalmazott egynyári növények szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Jellemzők

levél színe  
növekedés, forma bokros növekedésűek
fényigény napfénykedvelő
változat Helianthus Followers

Kapcsolódó videók